Weet jij niet welke turrón je moet kiezen in Spanje? Probeer dan deze meerkeuze-zak van Mercadona eens

Weet jij niet welke turrón je moet kiezen in Spanje? Probeer dan deze meerkeuze-zak van Mercadona eens
Beeld: @AgroNewsCV / twitter

Weet jij niet welke turrón je moet kiezen in Spanje? Probeer dan deze meerkeuze-zak van Mercadona eens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – Turrón is wellicht de bekendste kerstlekkernij in Spanje. Als je rond de kersttijd wel eens in Spanje bent geweest of daar woont kom je er namelijk niet omheen. Simpel gezien kan men zeggen dat er van deze variant van de Spaanse noga twee versies zijn, te weten de harde versie en de zachte versie. Deze zijn dan in allerlei vormen, maten en smaken te vinden maar in principe komen ze op hetzelfde neer, ze bestaan uit amandelen.

Er zijn liefhebbers van de ‘turrón duro’ (hard) en van de ‘turrón blando’ (zacht) maar ook die gemaakt zijn van yema tostada (eierdooier) en chocolate. Er zijn tegenwoordig in turrón-land zoveel smaken, maten en kleuren dat je de kluts helemaal kunt kwijtraken. Maar stel je wilt ze allemaal wel eens proberen maar dan geen fortuin uitgeven aan de grote/normale turrón versies. Dan is deze oplossing van Mercadona helemaal voor jou.

Het product zelf is niet nieuw want in 2020 werd de zak met mini turrones ook al verkocht in de Mercadona supermarkten in Spanje. En niet zonder succes want volgens een persbericht van Mercadona zelf werden er 3.200 zakken per dag verkocht in heel Spanje.

Met de kerst 2021 kan de zak met mini turrones opnieuw gekocht worden in een nieuw formaat en een ander uiterlijk (van bruine naar witte zak) en vreemd genoeg niet meer met 16 maar met 15 mini turrones in de zak bestaande uit drie geroosterde eierdooier turrones (yema tostada) en vier harde (duro), zachte (blando) en knapperige chocolade (chocolate crujiente) turrones. De zak heeft een verkoopprijs van 3,95 euro en is van het merk Hacendado, het huismerk van Mercadona.

Mocht je al weten wat jouw favoriete turrones smaak is dan kun je ook kiezen voor zakken met daarin een enkele smaak met 8 tot 10 stuks in de zak. De prijzen voor deze zakken variëren tussen 1,95 euro en 2,75 euro en zijn afhankelijk van de smaak. In alle gevallen zijn deze mini turrones gemaakt door Sanchis Mira (Antiu Xixona).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.