Search
menu
Search

Inwoners Spanje hebben meer uitgegeven tijdens Black Friday en Cyber Monday

Inwoners Spanje hebben meer uitgegeven tijdens Black Friday en Cyber Monday
Beeld: canva

Inwoners Spanje hebben meer uitgegeven tijdens Black Friday en Cyber Monday

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Uit een onderzoek van het online platform Shopify blijkt dat de inwoners van Spanje dit jaar met Black Friday 25 november en de dagen daarna, maar ook op Cyber Monday 28 november, 8 procent meer hebben uitgegeven. De gemiddelde uitgave steeg naar 77,40 euro terwijl dit in 2021 nog 71,60 euro was.  

De inwoners van Spanje hebben volgens Shopify het meeste geld uitgegeven aan kleding en accessoires gevolgd door gezondheids-, schoonheids-, huis- en tuinproducten. Bedrijfsgegevens laten zien hoe consumenten in Spanje hun aankopen tot het laatste moment hebben uitgesteld. De tijd met het hoogste aantal transacties was op vrijdag 25 oktober om 23.00 uur, vlak voor het einde van de meeste deals.

Maar er werd niet alleen online via internet veel gekocht, ook in de fysieke winkels was het druk tijdens de Black Friday en Cyber Monday. Madrid, Barcelona, ​​Sevilla, Zaragoza en Valencia waren, in die volgorde, de steden waar de meeste aankopen werden geregistreerd.

In het rapport van Shopify is te lezen dat het platform verwacht dat wereldwijd 7,5 miljard dollar, ongeveer 7,25 miljard euro, is uitgegeven op de twee internationale kortingsdagen, een stijging van 19% vergeleken met de kortingsdagen in 2021.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?