Primark wil in Spanje acht nieuwe winkels openen en 100 miljoen euro investeren

Primark wil in Spanje acht nieuwe winkels openen en 100 miljoen euro investeren
Beeld: 123rf

Primark wil in Spanje acht nieuwe winkels openen en 100 miljoen euro investeren

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het kledingconcern Primark is van plan om de komende twee jaar tenminste acht nieuwe winkels te openen in Spanje. Daarvoor heeft het bedrijf uit Ierland 100 miljoen euro vrijgemaakt en worden 1000 banen gecreëerd. Op dit moment heeft de keten 56 winkels in Spanje en 409 winkels wereldwijd. Spanje is voor Primark de tweede grootste markt.

De komende twee jaar moeten er acht Primark winkels bijkomen in Spanje waarvan drie de komende 12 maanden op Lanzarote, in Melilla en Toledo. Daarna komen er ook winkels in Jaén, Lorca en drie nieuwe winkels in de Madrid regio, waar de keten nu al acht winkels heeft, waaronder de spectaculaire flagship store van meer dan 12.500 m² aan de Gran Vía.

Met de opening van de acht nieuwe winkels komen er 1000 nieuwe banen bij waardoor Primark alleen in Spanje al meer dan 10.000 werknemers zal hebben. Voor Primark is Spanje de tweede grootste afzetmarkt waar nu al 56 winkels te vinden zijn. Maar met een investering van 100 miljoen euro moet het aantal winkels dus groeien tot 64 de komende twee jaar. Naast het openen van nieuwe vestigingen zullen diverse bestaande winkels gemoderniseerd worden, waaronder de winkel in Diagonal Mar in Barcelona die compleet verbouwd wordt.

Wereldwijd heeft Primark 409 winkels, maar dat aantal moet in 2026 gegroeid zijn naar 530 winkels, waaronder 60 in de Verenigde Staten. Naast Ierland en het Verenigd Koninkrijk is Spanje de belangrijkste markt voor Primark, net zoals Frankrijk, Duitsland en Italië.

Ga naar de inhoud