15 miljoenste passagier voor Alicante-Elche vliegveld

15 miljoenste passagier voor Alicante-Elche vliegveld
Beeld: Aena / Twitter

15 miljoenste passagier voor Alicante-Elche vliegveld

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Nadat eind november het vliegveld Alicante-Elche al een Nederlands feestje vierde met de 14 miljoenste passagier, is het nu een maand later alweer tijd voor een nieuw record en Brits feestje omdat de barrière van 15 miljoen passagiers is bereikt. In november was de 68-jarige Lyda Kap de gelukkige terwijl nu een Britse passagier van een Easyjet vlucht uit Londen de 15 miljoenste passagier was.

In 2018 wist het regionale vliegveld van Alicante de 14 miljoen passagiers net niet te halen en bleef het aantal steken op 13.981.691 passagiers. Maar die magische grens werd op 25 november 2019 overschreden nadat een Nederlandse passagier van een Transavia vlucht uit Eindhoven de 14 miljoenste passagier was.

Met 14 miljoen passagiers wist Alicante-Elche een nieuwe record te vestigen maar dat was nog niet genoeg. Men voorspelde al dat dit aantal hoger zou uitvallen tegen het einde van het jaar en op 30 december was het dan zover. De 15 miljoenste passagier landde op het vliegveld van de Costa Blanca. Het gaat om een Britse passagier die uit een vliegtuig van Easyjet stapte.

Het vliegveld Alicante-Elche heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. In 2012 ontving het regionale vliegveld van de Costa Blanca nog 8,9 miljoen passagiers, een aantal dat steeg naar 9,6 miljoen in 2013, 10 miljoen ion 2014, 10,6 miljoen in 2015, 12,3 miljoen in 2016, 13,7 miljoen in 2017 en 13,98 miljoen in 2018. 2019 wordt afgesloten met meer dan 15 miljoen passagiers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.