De meest voorkomende hondennamen in Spanje in 2019

De meest voorkomende hondennamen in Spanje in 2019
Beeld: Canva

MADRID – Woon je in Spanje, ben je van plan in Spanje te gaan wonen of wil je in eigen land een hond nemen dan kan het best zijn dat je voor een Spaanse of internationale naam kiest. Volgens de website Rover waren in 2019 de meest voorkomende hondennamen Thor en Kira voor respectievelijk ‘machos’ en ‘hembras’ ofwel mannetjes en vrouwtjes honden.

Het kiezen van de perfecte naam voor een huisdier is een serieuze zaak. In veel gevallen wordt gekozen voor de typische namen die zo’n beetje overal hetzelfde zijn zoals Max, Bella, Luna, Kira en Lola.

Maar nadat series en speelfilms die met name de streamingdiensten zoals Netflix de huiskamers binnenkomen steeds populairder zijn geworden, wordt ook vaak gekozen voor namen van hoofdrolspelers in series en films. 

Bij Rover inspecteert men elk jaar de database met meer dan een miljoen huisdieren om te bepalen welke namen het populairst zijn. Lees verder om de meest populaire hondennamen van 2019 te ontdekken in Spanje. 

Wij melden de top 10 maar op deze website kun je voor zowel de mannelijke als vrouwelijke honden de top 100 lijst bekijken met genoeg namen voor inspiratie.

De 10 populairste mannelijke hondennamen (machos)

 1. Thor
 2. Coco
 3. Max
 4. Leo
 5. Bruno
 6. Rocky
 7. Zeus
 8. Lucas
 9. Toby
 10. Simba

De 10 meest populaire vrouwelijke hondennamen (hembras)

 1. Luna
 2. Kira
 3. Lola
 4. Nala
 5. Bimba
 6. Noa
 7. Maya
 8. Mia
 9. Duna
 10. Gala 

Heb jij een hond en zit jouw gekozen naam voor je trouwe viervoeter tussen de 10 populairste hondennamen van 2019?

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

14 reacties op “De meest voorkomende hondennamen in Spanje in 2019”

 1. Onze hond heette al Choco toen we haar kregen. Dat was het enigste waar ze naar luisterde dus hielden we die naam. Hier op het hondenstrand zijn wij toch vaker die naam tegengekomen. Onze andere adoptant hebben we Djuli genoemd, ze is in juli gevonden door een vrouw die Jolie heette en de Spanjaarden vonden dit makkelijk uit te spreken. Bleek dat de hond het een prima naam vond, ze luisterde vanaf het 1ste moment ernaar. Onze eerste hond was erg wild en enthousiast dat ik tranquillo tegen hem zei. Dat vonden we een leuke naam maar te lang. Het werd quilo, maar dat moesten we telkens spellen, dus maakten we er Kilo van. En een hond is onze wind in huis, al vanaf puppy, haar hebben we Brisa genoemd. Onze 1ste pup deed niets anders dan slapen, eten, en snel een pipi of caca, en toen zij kwam vloog ze als een wervelwind door het huis. Vandaar Brisa…..

 2. Mijn foster hondje heette LUNA maar t is een gekkie , dus ze heet nu Loony ( podenco gek maar de liefste gek ) en zelf geadopteerd <3

 3. Fer van Herwaarden

  Ik heb een mops, die heet Pugsy! heel veel bekijks hier in Elche, veel mensen willen hem aaien, vragen hoe die heet, en elke keer als ik Pugsy zeg, zeggen ze Pepsie haha moet er wel om lachen, en Pugsy vind het al lang best die is gek op al die aandacht! 🙂

 4. Ik heb 3 honden .samen met één hond ben ik naar Spanje vertrokken haar naam is Lola.
  De andere twee heb ik hier gevonden,een broertje en zusje en heb ze naar een boetiek genoemd waar ik vroeger werkte nl Mac &Maggie.

 5. martin-anoniem

  Onze honden kregen na de adoptie, een gewone Hollandse naam: Lex, Els, Jopie, Sara, Willem, Bram en niet te vergeten Marijke (love of my life).

 6. Mijn hondje, een miniatuur pinscher, heet Pepet. Geadopteerd, konden ze aan de straatstenen niet kwijt ivm de angst en stress die hij had opgelopen. Nu na ruim twee jaar, is hij eindelijk een beetje hond en hopelijk gelukkig.

 7. Geen van mijn 3 honden bezit 1 van die populaire namen maar dat is juist zo mooi niemand anders roept de naam van jou hond 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dag/nacht
Scroll naar top

Vanwege technische problemen bij de nieuwsbrief provider is de editie van 4 juni (nog) niet verstuurd. Excuses.

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.