De meest voorkomende hondennamen in Spanje in 2019

De meest voorkomende hondennamen in Spanje in 2019
Beeld: Canva

MADRID – Woon je in Spanje, ben je van plan in Spanje te gaan wonen of wil je in eigen land een hond nemen dan kan het best zijn dat je voor een Spaanse of internationale naam kiest. Volgens de website Rover waren in 2019 de meest voorkomende hondennamen Thor en Kira voor respectievelijk ‘machos’ en ‘hembras’ ofwel mannetjes en vrouwtjes honden.

Het kiezen van de perfecte naam voor een huisdier is een serieuze zaak. In veel gevallen wordt gekozen voor de typische namen die zo’n beetje overal hetzelfde zijn zoals Max, Bella, Luna, Kira en Lola.

Maar nadat series en speelfilms die met name de streamingdiensten zoals Netflix de huiskamers binnenkomen steeds populairder zijn geworden, wordt ook vaak gekozen voor namen van hoofdrolspelers in series en films. 

Bij Rover inspecteert men elk jaar de database met meer dan een miljoen huisdieren om te bepalen welke namen het populairst zijn. Lees verder om de meest populaire hondennamen van 2019 te ontdekken in Spanje. 

Wij melden de top 10 maar op deze website kun je voor zowel de mannelijke als vrouwelijke honden de top 100 lijst bekijken met genoeg namen voor inspiratie.

De 10 populairste mannelijke hondennamen (machos)

 1. Thor
 2. Coco
 3. Max
 4. Leo
 5. Bruno
 6. Rocky
 7. Zeus
 8. Lucas
 9. Toby
 10. Simba

De 10 meest populaire vrouwelijke hondennamen (hembras)

 1. Luna
 2. Kira
 3. Lola
 4. Nala
 5. Bimba
 6. Noa
 7. Maya
 8. Mia
 9. Duna
 10. Gala 

Heb jij een hond en zit jouw gekozen naam voor je trouwe viervoeter tussen de 10 populairste hondennamen van 2019?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

14
Reageer op dit artikel

11 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Diana

Onze hond heette al Choco toen we haar kregen. Dat was het enigste waar ze naar luisterde dus hielden we die naam. Hier op het hondenstrand zijn wij toch vaker die naam tegengekomen. Onze andere adoptant hebben we Djuli genoemd, ze is in juli gevonden door een vrouw die Jolie heette en de Spanjaarden vonden dit makkelijk uit te spreken. Bleek dat de hond het een prima naam vond, ze luisterde vanaf het 1ste moment ernaar. Onze eerste hond was erg wild en enthousiast dat ik tranquillo tegen hem zei. Dat vonden we een leuke naam maar te lang. Het… Lees verder »

jacq

Mijn foster hondje heette LUNA maar t is een gekkie , dus ze heet nu Loony ( podenco gek maar de liefste gek ) en zelf geadopteerd <3

Anoniem

Mijn honden noemen mylo en darco.

Mar

Nee, echt chucho. Un chucho, is een hond.

Fer van Herwaarden

Perro / Perra / Perrito / Perrita

Martin

Mijn 2 geadopteerde Spaanse honden heten Reggie en Rasta…komen niet voor..hahaha…

Fer van Herwaarden

Dat zijn super leuke namen!! haha

Fer van Herwaarden

Ik heb een mops, die heet Pugsy! heel veel bekijks hier in Elche, veel mensen willen hem aaien, vragen hoe die heet, en elke keer als ik Pugsy zeg, zeggen ze Pepsie haha moet er wel om lachen, en Pugsy vind het al lang best die is gek op al die aandacht! 🙂

Mar

Na, hoe kan dat nou?
Alle honden in Spanje heten zeker Chucho.

Martin

Mar, u bedoelt waarschijnlijk Chico…???

Mirjam

Ik heb 3 honden .samen met één hond ben ik naar Spanje vertrokken haar naam is Lola.
De andere twee heb ik hier gevonden,een broertje en zusje en heb ze naar een boetiek genoemd waar ik vroeger werkte nl Mac &Maggie.

martin-anoniem

Onze honden kregen na de adoptie, een gewone Hollandse naam: Lex, Els, Jopie, Sara, Willem, Bram en niet te vergeten Marijke (love of my life).

Judith

Mijn hondje, een miniatuur pinscher, heet Pepet. Geadopteerd, konden ze aan de straatstenen niet kwijt ivm de angst en stress die hij had opgelopen. Nu na ruim twee jaar, is hij eindelijk een beetje hond en hopelijk gelukkig.

leo

Geen van mijn 3 honden bezit 1 van die populaire namen maar dat is juist zo mooi niemand anders roept de naam van jou hond 🙂

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.