Search
menu
Search

De meest voorkomende hondennamen in Spanje in 2019

Oeps ... foto ontbreekt!

De meest voorkomende hondennamen in Spanje in 2019

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Woon je in Spanje, ben je van plan in Spanje te gaan wonen of wil je in eigen land een hond nemen dan kan het best zijn dat je voor een Spaanse of internationale naam kiest. Volgens de website Rover waren in 2019 de meest voorkomende hondennamen Thor en Kira voor respectievelijk ‘machos’ en ‘hembras’ ofwel mannetjes en vrouwtjes honden.

Het kiezen van de perfecte naam voor een huisdier is een serieuze zaak. In veel gevallen wordt gekozen voor de typische namen die zo’n beetje overal hetzelfde zijn zoals Max, Bella, Luna, Kira en Lola.

Maar nadat series en speelfilms die met name de streamingdiensten zoals Netflix de huiskamers binnenkomen steeds populairder zijn geworden, wordt ook vaak gekozen voor namen van hoofdrolspelers in series en films. 

Bij Rover inspecteert men elk jaar de database met meer dan een miljoen huisdieren om te bepalen welke namen het populairst zijn. Lees verder om de meest populaire hondennamen van 2019 te ontdekken in Spanje. 

Wij melden de top 10 maar op deze website kun je voor zowel de mannelijke als vrouwelijke honden de top 100 lijst bekijken met genoeg namen voor inspiratie.

De 10 populairste mannelijke hondennamen (machos)

 1. Thor
 2. Coco
 3. Max
 4. Leo
 5. Bruno
 6. Rocky
 7. Zeus
 8. Lucas
 9. Toby
 10. Simba

De 10 meest populaire vrouwelijke hondennamen (hembras)

 1. Luna
 2. Kira
 3. Lola
 4. Nala
 5. Bimba
 6. Noa
 7. Maya
 8. Mia
 9. Duna
 10. Gala 

Heb jij een hond en zit jouw gekozen naam voor je trouwe viervoeter tussen de 10 populairste hondennamen van 2019?

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?