Nederlanders hebben corona-vaccinatie ontvangen aan de Costa Blanca (video)

Nederlanders hebben corona-vaccinatie ontvangen aan de Costa Blanca
Beeld: Anneke Residence / YouTube

Nederlanders hebben corona-vaccinatie ontvangen aan de Costa Blanca (video)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Terwijl men in Nederland pas voorzichtig op 8 januari gaat beginnen met het vaccineren is dat in Spanje afgelopen zondag reeds van start gegaan. De eerste personen die de corona-vaccinatie ontvangen zijn inwoners van bejaardencentra en het verplegend personeel in deze centra. Aan de Costa Blanca zijn op woensdag, net voor het einde van het corona-jaar 2020, ook oudere Nederlandse inwoners van een verzorgingshuis gevaccineerd.

De inenting van wellicht wel de eerste Nederlanders in Europa die een corona-vaccinatie ontvingen vonden plaats in het Anneke Residence in het Spaanse Alfaz del Pi aan de Costa Blanca.

Rond 9 uur ‘s morgens op woensdag 30 december kwamen de eerste vaccins aan in het opvangtehuis van Anneke Residence waarna de eerste Nederlandse bewoners meteen gevaccineerd werden. De eerste helft van de inwoners is reeds op 30 december gevaccineerd terwijl het tweede deel van de inwoners nog wel moet wachten tot 8 januari.

Zoals journalist Rob Zoutberg reeds meldt op Twitter, was een van de eerste inwoners die het vaccin kreeg toegediend Marretje van den Berg. Ook verzorgster Katinka Schmitz kreeg het corona-vaccin.

In het Anneke Residence wonen niet alleen Nederlanders maar ook Belgen, Britten, Duitsers, Scandinaviërs en Spanjaarden. In het verzorgingshuis is gedurende de hele corona-crisis tot nu toe geen enkel Covid-besmetting gemeld en dat wil men ook zo houden. Daarom is men ook in het Anneke Residence begonnen met de corona-vaccinatie van de inwoners en het verplegend personeel.

Meer informatie over de Anneke Residence kun je HIER lezen. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.