Politie treft 20 Afghaanse mannen aan in een container in Tarragona

Politie treft 20 Afghaanse mannen aan in een container in Tarragona
Beeld: @mossos / twitter

Politie treft 20 Afghaanse mannen aan in een container in Tarragona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TARRAGONA – Een vrachtwagenchauffeur waarschuwde zelf de politie toen hij vreemde geluiden hoorde in de container die hij vanuit de haven van Tarragona moest vervoeren. Toen de politie de container opende troffen de agenten 20 mannen aan. Volgens de kranten gaat het om Afghanen die in een container vanuit Turkije naar Spanje was gekomen.

De vrachtwagenchauffeur laadde in de haven de container op zijn voertuig maar toen hij op de C-14 reed hoorde hij nabij Alcover (Tarragona) geschreeuw en klappen in de container. De chauffeur waarschuwde de Mossos d’Esquadra en verschillende patrouilles hebben daarna de vrachtwagen naar een brandweerkazerne begeleid om de container veilig te openen.

Eenmaal open troffen de agenten 20 mannen tussen de 20 en 40 jaar aan. Na een controle bleek het om Afghaanse mannen te gaan die allemaal in een goede staat van gezondheid verkeerden.

De container was afkomstig uit Turkije maar de mannen hadden zich al voordat de container werd verscheept naar Spanje daarin verstopt, met of zonder hulp. Het is niet bekend hoe lang de mannen in de container hebben gezeten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.