Politie treft 20 Afghaanse mannen aan in een container in Tarragona

Politie treft 20 Afghaanse mannen aan in een container in Tarragona
Beeld: @mossos / twitter

Politie treft 20 Afghaanse mannen aan in een container in Tarragona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Een vrachtwagenchauffeur waarschuwde zelf de politie toen hij vreemde geluiden hoorde in de container die hij vanuit de haven van Tarragona moest vervoeren. Toen de politie de container opende troffen de agenten 20 mannen aan. Volgens de kranten gaat het om Afghanen die in een container vanuit Turkije naar Spanje was gekomen.

De vrachtwagenchauffeur laadde in de haven de container op zijn voertuig maar toen hij op de C-14 reed hoorde hij nabij Alcover (Tarragona) geschreeuw en klappen in de container. De chauffeur waarschuwde de Mossos d’Esquadra en verschillende patrouilles hebben daarna de vrachtwagen naar een brandweerkazerne begeleid om de container veilig te openen.

Eenmaal open troffen de agenten 20 mannen tussen de 20 en 40 jaar aan. Na een controle bleek het om Afghaanse mannen te gaan die allemaal in een goede staat van gezondheid verkeerden.

De container was afkomstig uit Turkije maar de mannen hadden zich al voordat de container werd verscheept naar Spanje daarin verstopt, met of zonder hulp. Het is niet bekend hoe lang de mannen in de container hebben gezeten.

Ga naar de inhoud