Ontdek deze bloedstollende Spaanse Netflix-thriller

Ontdek deze bloedstollende Spaanse Netflix-thriller
Beeld: Netflix

Ontdek deze bloedstollende Spaanse Netflix-thriller

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het gaat goed met de Spaanse cinema. Dat bewijst ook de film van Oriol Paulo ‘Los Renglones Torcidos de Dios’ (de scheve lijntjes van god) die dit jaar verscheen. Die thriller werd genomineerd voor de prestigieuze Goya prijzen en is te bekijken in de Spaanse cinema’s of via streaming platform Netflix.

Wie houdt van Spaanse cinema en graag 2 uur en 30 minuten op het puntje van zijn stoel zit, kan nu op Netflix terecht. Daar is ‘Los Renglones Torcidos de Dios’ te zien, een filmadaptatie van de gelijknamige roman (1979) van de Spaanse auteur Torcuato Luca de Tena.

De film vertelt het verhaal van privédetective Alice Gould. Zij wordt door haar echtgenote in contact gebracht met dokter Garcia del Olmo, wiens zoon zelfmoord pleegde in een psychiatrische instelling. Del Olmo en de echtgenote van Gould zijn er van overtuigd dat het eigenlijk om moord ging, en zorgen ervoor dat Alice Gould een mentale aandoening nabootst en zich laat opnemen om de zaak te onderzoeken.

Binnen in de instelling ontmoet Gould een reeks bijzondere personages. Terwijl ze stilaan op het spoor van de gebeurtenissen komt, blijkt echter dat het hoofd van de instelling, dokter Alvar, doet alsof hij niets van het plan weet. Gould wordt er van beschuldigd echt geestesziek te zijn. Terwijl de rest van het personeel, Gould zelf en wij als toeschouwer ons angstvallig afvragen of ze nu echt gek is of niet, begint de detective aan een spannende ontsnappingspoging.

Deze psychologische thriller lijkt wel de Spaanse versie van Martin Scorcese’s Shutter Island. Tot de laatste minuut zit je als kijker nagelbijtend toe te kijken hoe de waanzin en de normaliteit een loopje met de werkelijkheid nemen. Een aanrader voor wie van spanning houdt en op een leuke manier wat aan zijn of haar Spaans wil werken.

WIST JE DAT: De psychiatrische instelling waar de film zich afspeelt, is gedeeltelijk opgenomen in Tarragona. De oude tabaksfabriek (Tabacalera) is via de computer dusdanig verwerkt en midden in de natuur geplaatst dat deze niet veel meer te maken heeft met de oorspronkelijke tabaksfabriek, maar het ontwerp is hetzelfde. 

Ga naar de inhoud