Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (86)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (86)
Beeld: via canva.com

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (86)

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Kerst in Spanje is ons best goed bevallen. Er was dan wel geen familie, maar de leuke gasten hebben dit gemis zeker goed gemaakt. Tom heeft op kerstavond een heerlijk diner verzorgd en we hebben het die avond samen met de gasten heel gezellig gehad. Eerste kerstdag hebben we voor ons doen bijzonder lui doorgebracht. Naast het ontbijt en de andere gebruikelijke dingen is er weinig uit onze handen gekomen. Ook weleens lekker!

Vanaf tweede kerstdag tot aan nu is het weer stevig doorwerken geweest. We hebben heel wat check-in’s en check-outs en de bijbehorende poetsbeurten gehad. We vinden het wel heel bijzonder en leuk dat we nog zoveel gasten hebben in het laagseizoen. Dat hadden we niet verwacht. Hopelijk zet dit door de komende maanden en kunnen we een fatsoenlijk inkomen genereren. Dit zou wel wat zorgen wegnemen, want ondanks dat we het al heel goed doen maken we ons toch echt weleens zorgen of dit zo doorgaat. We hebben onze hele ziel en zaligheid in dit project gestopt en het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat het dan ook een succes gaat worden.

Het klussen heeft deze week door de vele gasten en feestdagen een beetje stil gelegen, dus hier is niet veel over te vertellen. Er is een beetje aan de voorgevel gewerkt en we hebben de sandwichpanelen besteld die het dak van de veranda gaan vormen. Deze worden half januari geleverd. Sandwichpanelen hebben een afgewerkte onder- en bovenkant met daartussen isolatie, hierdoor zijn ze gemakkelijk zelf te monteren en gelijk met een isolatie ertussen.

Elk land heeft zo zijn eigen tradities en gebruiken tijdens de feestdagen. In Spanje is dat niet anders. Om het geluk in het nieuwe jaar een beetje af te dwingen, dragen de meeste Spanjaarden nieuw rood ondergoed en eten ze tijdens het wisselen van het jaar 12 druiven. Bij elke klokslag gaat er een druif naar binnen en dan maar hopen dat je halverwege niet stikt… Het eten van de druiven slaan wij over, maar ons nieuwe rode ondergoed ligt al klaar. Een beetje extra geluk kan nooit geen kwaad. Wij wensen iedereen een fijne jaarwisseling en tot in het nieuwe jaar. Saludos Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud