Gratis met de trein reizen in 2024 dankzij Renfe’s frequente reizigersabonnement

Gratis met de trein reizen in 2024 dankzij Renfe's frequente reizigersabonnement
Beeld: via 123rf

Gratis met de trein reizen in 2024 dankzij Renfe’s frequente reizigersabonnement

De Spaanse regering heeft de gratis abonnementen voor dagelijks reizen met de trein verlengd in 2024. Dit zijn de termijnen en vereisten om in aanmerking te komen voor deze terugkerende openbaarvervoerpas waarmee je maandelijks kunt besparen.

In heel 2024 kunnen treinreizigers gratis instappen. Dit is de maatregel die de regering heeft verlengd voor het komende jaar, een beslissing die voor het eerst in september 2022 werd genomen en die elke maand de economie van Spaanse gezinnen verlicht.

Alle inwoners van Spanje die dagelijks de trein gebruiken om naar hun werk of onderwijsinstelling te reizen, kunnen profiteren van het gratis openbaar vervoer. Daarvoor moeten ze hun frequente reizigersabonnement van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe aanvragen of vernieuwen.

Vanaf 1 januari 2024 kan het Renfe-abonnement worden aangevraagd om tijdens het eerste kwartaal van het jaar (januari tot april) tussen de twee geselecteerde stations te reizen, waarbij als regel geldt dat slechts vier reizen per dag mogen worden gemaakt.

Voor de uitgifte van deze vervoersbewijzen dient een waarborgsom van € 10 te worden betaald in het geval van Cercanías en € 20 als uw abonnement is voor het gebruik van Media Distancia-treinen. Na de vier maanden geldigheid kunt u om terugbetaling van de waarborgsom vragen als ten minste 16 reizen zijn gemaakt en de verlenging aanvragen voor het tweede kwartaal van 2024.

Ga naar de inhoud