Lichamen van twee oudere buitenlanders gevonden in woning in Denia

Lichamen van twee oudere buitenlanders gevonden in woning in Denia
Beeld: via canva.com

Lichamen van twee oudere buitenlanders gevonden in woning in Denia

Een buitenlandse 84-jarige man en een 78-jarige vrouw zijn vrijdag dood aangetroffen in een woning in Denia in de provincie Alicante. Naar verluidt zijn ze overleden door inademing van rook, melden bronnen bij de nationale politie. Volgens de Spaanse media gaat het om twee inwoners van Denia afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk.

Het incident vond plaats in een woning in een woonwijk gelegen aan de Pansastraat, nadat een buurvrouw alarm had geslagen dat de ramen van het huis zwart waren. Ze wees erop dat er in dat huis een bejaard stel woonde, aldus bronnen die bekend zijn met de zaak. Om 10.50 uur vrijdagmorgen kwam via 112 het bericht binnen.

Brandweerlieden en eenheden van de nationale en lokale politie gingen de woning binnen, waar de twee overleden personen werden gevonden. Andere bronnen zeiden dat alarm was geslagen voor een mogelijke brand of rook in het huis, maar toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was er geen vuur meer in de woning.

De technische recherche van de Nationale Politie en de brandweer onderzoeken de oorzaak van het incident. De autopsie vond vrijdagmiddag plaats na aankomst van het gerechtelijk team.

Denia kent een grote buitenlandse gemeenschap, voornamelijk Europeanen die er een tweede huis hebben. Geschat wordt dat ongeveer 9000 buitenlanders hun vaste verblijfplaats in Denia hebben. De grootste groepen komen uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Nederland.

Over het algemeen zijn de buitenlandse inwoners goed geïntegreerd in de lokale gemeenschap, al blijven taal- en cultuurverschillen soms een barrière vormen. Veel buitenlanders maken gebruik van Engelstalige hulp voor administratieve zaken zoals hun belastingaangifte of pensioenzaak.

Sommige buitenlanders raken echter geïsoleerd. Met name ouderen die de taal niet machtig zijn en weinig sociale contacten opbouwen, kunnen in een isolement terechtkomen. Eenzaamheid onder geëmigreerde ouderen is dan ook een punt van zorg.

Ga naar de inhoud