Cepsa verenigt elektriciteit, aardgas en benzine/diesel voor de auto met Cepsa Hogar

Oeps ... foto ontbreekt!

Cepsa verenigt elektriciteit, aardgas en benzine/diesel voor de auto met Cepsa Hogar

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Cepsa staat bekend als de eigenaar van de tankstations in Spanje en leverancier van gas en butaangas. Maar nu wil het Spaanse Cepsa een grote stap verder gaan met Cepsa Hogar waarmee men niet alleen de brandstof voor de voertuigen gaat aanbieden maar ook elektriciteit en aardgas. Cepsa hoopt met deze nieuwe vereniging van diverse rekeningen de komende jaren tenminste 1,5 miljoen klanten te halen.

Naast de grote spelers op de energiemarkt Endesa, Gas Natural en Iberdrola kan men nu ook in Spanje gebruik maken van de diensten van Cepsa Hogar. Op de speciale website staan drie aanbiedingen: elektriciteit, gas en elektriciteit+gas samen. Daarnaast krijgen de klanten van Cepsa Hogar ook kortingen op de benzine en diesel voor de persoonlijke voertuigen waarmee dit de enige leverancier is van deze drie kostenposten samen.

Cepsa heeft drie tarieven: Vast (fija) met maandelijks een vast bedrag; Flexibel (flexible) waarbij men elke maand voor het gebruik betaalt; Optimaal (óptima) waarbij men elke maand de kostprijs betaalt + kosten.

Op dit moment heeft Cepsa 1.500 eigen tankstations in Spanje waar 2 miljoen klanten die lid zijn van het “programa de fidelidad” en 50.000 personen dagelijks/wekelijks gebruik van maken. Daarnaast heeft Cepsa 3,5 miljoen klanten voor butaan- en propaangas in Spanje.

Cepsa wil echter ook meedoen met de aanbiedingen voor elektriciteit en aardgas in Spanje waar ze niet de enigste zijn. Er zijn op dit moment 46 verkopers/leveranciers van aardgas en 300 voor elektriciteit. Slechts vier van hen nemen 90% van de aardgasmarkt voor rekening en vijf bedrijven hebben 92% van de elektriciteitsmarkt in beheer.

In Spanje zijn 7,5 miljoen families die aardgas hebben, 18 miljoen families met elektriciteit, 14 miljoen huishoudens met een auto of meer auto’s en 8 miljoen personen maken gebruik van butaan- en propaangas. Cepsa is op het gebied van de butaan- en propaangasflessen en grote speler in Spanje met jaarlijks 15 miljoen flessen maar nu wil men ook de elektriciteit en aardgas markt gaan veroveren.

Ga naar de inhoud