skip to Main Content
Cepsa verenigt elektriciteit, aardgas en benzine/diesel voor de auto met Cepsa Hogar

Cepsa verenigt elektriciteit, aardgas en benzine/diesel voor de auto met Cepsa Hogar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Cepsa staat bekend als de eigenaar van de tankstations in Spanje en leverancier van gas en butaangas. Maar nu wil het Spaanse Cepsa een grote stap verder gaan met Cepsa Hogar waarmee men niet alleen de brandstof voor de voertuigen gaat aanbieden maar ook elektriciteit en aardgas. Cepsa hoopt met deze nieuwe vereniging van diverse rekeningen de komende jaren tenminste 1,5 miljoen klanten te halen.

Naast de grote spelers op de energiemarkt Endesa, Gas Natural en Iberdrola kan men nu ook in Spanje gebruik maken van de diensten van Cepsa Hogar. Op de speciale website staan drie aanbiedingen: elektriciteit, gas en elektriciteit+gas samen. Daarnaast krijgen de klanten van Cepsa Hogar ook kortingen op de benzine en diesel voor de persoonlijke voertuigen waarmee dit de enige leverancier is van deze drie kostenposten samen.

Cepsa heeft drie tarieven: Vast (fija) met maandelijks een vast bedrag; Flexibel (flexible) waarbij men elke maand voor het gebruik betaalt; Optimaal (óptima) waarbij men elke maand de kostprijs betaalt + kosten.

Op dit moment heeft Cepsa 1.500 eigen tankstations in Spanje waar 2 miljoen klanten die lid zijn van het “programa de fidelidad” en 50.000 personen dagelijks/wekelijks gebruik van maken. Daarnaast heeft Cepsa 3,5 miljoen klanten voor butaan- en propaangas in Spanje.

Cepsa wil echter ook meedoen met de aanbiedingen voor elektriciteit en aardgas in Spanje waar ze niet de enigste zijn. Er zijn op dit moment 46 verkopers/leveranciers van aardgas en 300 voor elektriciteit. Slechts vier van hen nemen 90% van de aardgasmarkt voor rekening en vijf bedrijven hebben 92% van de elektriciteitsmarkt in beheer.

In Spanje zijn 7,5 miljoen families die aardgas hebben, 18 miljoen families met elektriciteit, 14 miljoen huishoudens met een auto of meer auto’s en 8 miljoen personen maken gebruik van butaan- en propaangas. Cepsa is op het gebied van de butaan- en propaangasflessen en grote speler in Spanje met jaarlijks 15 miljoen flessen maar nu wil men ook de elektriciteit en aardgas markt gaan veroveren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Vraag me af hoe ze dat willen gaan doen, hier Iberdrola en de meter is ook van Iberdrola, dan zouden ze dus een eigen aanvoer van elektriciteit moeten gaan aanleggen of huren van Iberdrola wat beiden niet goedkoop maakt waardoor er weinig of geen prijs verschil zal zijn. Ik ziet hierin niet zo snel enig voordeel als klant.

    1. Dat is niet zo moeilijk, dat gebeurt ook al met telefoonlijnen die bijna allemaal van Telefonica (Movistar) zijn en verhuurd worden aan andere maatschappijen zoals Vodafone en Orange. Iets soortgelijks gebeurt met de elektriciteit waarbij het netwerk onderhouden wordt door de grote bedrijven maar anderen mee kunnen doen door een stukje te huren. Als deze bedrijven de winstmarges laag houden kunnen ze alles goedkoper aanbieden.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken