Ryanair laat passagiers op de Balearen eilanden gratis de ensaimadas meenemen

123rf
Beeld: 123rf

Ryanair laat passagiers op de Balearen eilanden gratis de ensaimadas meenemen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Met de veranderingen in het kofferbeleid bij de Ierse low cost vliegmaatschappij Ryanair was er op de Balearen eilanden ook weer enige paniek onder de vliegtuigpassagiers wat betreft het wel of niet mogen meenemen van de typische ensaimadas. Er vertrekt geen enkel vliegtuig vanaf de vliegvelden van de Balearen waar de passagiers geen typische ronde cakes meenemen maar met het nieuwe beleid van Ryanair zouden deze niet mee mogen in de cabine.

Ryanair heeft alle eilandbewoners en bezoekers gerust gesteld en bij wijze van uitzondering is het toegestaan om naast een kleine handtas ook een ensaimada per persoon mee te nemen. Passagiers hoeven dus niet extra bij te betalen voor het gastronomische en lekkere souvenir door prioriteit bij te boeken.

Ryanair heeft voor de eilanden Mallorca, Menorca en Ibiza een uitzondering gemaakt waarbij het is toegestaan om naast een handtas ook een ensaimada mee te nemen zonder bij te hoeven betalen. De ensaimada hoeft dus ook niet te worden afgegeven bij de deur van het vliegtuig, net zoals de koffers van die passagiers die geen prioriteit hebben bijgeboekt.

Alleen passagiers die 5 euro per reis meer betalen voor de prioriteit mogen sinds 15 januari twee stuks handbagage meenemen in de cabine. In het geval van prioriteit en ensaimada zou dat dus drie stuks bagage zijn voor prioriteit passagiers.

Datzelfde geldt trouwens ook voor diegene die vanuit Santiago de Compostela in Galicië vliegen en een tarta de Santiago mee willen nemen.

Overigens zijn er al vaker problemen geweest wat betreft het meenemen van de ensaimadas vanaf vliegvelden van de Balearen. Enkele jaren geleden nog werden er berichten verspreid waarin te lezen was dat Ryanair 8 euro per ensaimada zou vragen. Iets wat niet waar bleek en wat door Ryanair toendertijds ontkend werd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.