skip to Main Content
Ryanair laat passagiers op de Balearen eilanden gratis de ensaimadas meenemen

Ryanair laat passagiers op de Balearen eilanden gratis de ensaimadas meenemen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Met de veranderingen in het kofferbeleid bij de Ierse low cost vliegmaatschappij Ryanair was er op de Balearen eilanden ook weer enige paniek onder de vliegtuigpassagiers wat betreft het wel of niet mogen meenemen van de typische ensaimadas. Er vertrekt geen enkel vliegtuig vanaf de vliegvelden van de Balearen waar de passagiers geen typische ronde cakes meenemen maar met het nieuwe beleid van Ryanair zouden deze niet mee mogen in de cabine.

Ryanair heeft alle eilandbewoners en bezoekers gerust gesteld en bij wijze van uitzondering is het toegestaan om naast een kleine handtas ook een ensaimada per persoon mee te nemen. Passagiers hoeven dus niet extra bij te betalen voor het gastronomische en lekkere souvenir door prioriteit bij te boeken.

Ryanair heeft voor de eilanden Mallorca, Menorca en Ibiza een uitzondering gemaakt waarbij het is toegestaan om naast een handtas ook een ensaimada mee te nemen zonder bij te hoeven betalen. De ensaimada hoeft dus ook niet te worden afgegeven bij de deur van het vliegtuig, net zoals de koffers van die passagiers die geen prioriteit hebben bijgeboekt.

Alleen passagiers die 5 euro per reis meer betalen voor de prioriteit mogen sinds 15 januari twee stuks handbagage meenemen in de cabine. In het geval van prioriteit en ensaimada zou dat dus drie stuks bagage zijn voor prioriteit passagiers.

Datzelfde geldt trouwens ook voor diegene die vanuit Santiago de Compostela in Galicië vliegen en een tarta de Santiago mee willen nemen.

Overigens zijn er al vaker problemen geweest wat betreft het meenemen van de ensaimadas vanaf vliegvelden van de Balearen. Enkele jaren geleden nog werden er berichten verspreid waarin te lezen was dat Ryanair 8 euro per ensaimada zou vragen. Iets wat niet waar bleek en wat door Ryanair toendertijds ontkend werd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. We zijn net weer terug uit Spanje (uiteraard met Ryanair gevlogen) en ik heb hun geprezen voor het nieuwe kofferbeleid. Het verloopt enorm soepel en niks geen gedoe dat de koffers niet in de daarvoor bestemde bakken passen. Voor iedereen een uitstekende oplossing. Chapeau Ryanair

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken