skip to Main Content
30 euro voor onbeperkt reizen met bus en tram op Tenerife voor 65-plussers
Diario de Avisos

30 euro voor onbeperkt reizen met bus en tram op Tenerife voor 65-plussers

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – Inwoners van Tenerife die 65 jaar of ouder zijn kunnen hun voordeel halen uit het nieuwe kortingsplan “Abono Senior +65”. Met dit speciale plan kunnen 65-plussers voor een vast bedrag van 30 euro per maand onbeperkt reizen met de “guagua” (bus) en tram.

De vaste prijs voor de bussen en tram op Tenerife gelden voor alle inwoners van het eiland Tenerife, als men daar staat ingeschreven, dus ook voor buitenlanders. Voor 30 euro per maand kunnen inwoners van 65 jaar en ouder onbeperkt met de “guagua” en de tram reizen.

De kaarten voor de +65 reizigers kunnen gehaald en opgeladen worden bij de kantoren van Titsa en Metrotenerife en bij de kaartjes machines van de tram (tranvía) en de gebruikelijke verkooppunten.

De Cabildo van Tenerife investeert zo’n vijf miljoen euro in het 65-plus plan. In eerste instantie wilde men tijdens de spits het reizen gratis maken voor 65-plussers maar dat is niet doorgegaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Voor mij is al het openbaarvervoer in Spanje waardeloos.
  Zolang het van die dierenhaters zijn en honden niet mee mogen op bus /tram.
  Hoeveel bejaarden hebben een hond en de meeste kunnen er dan geen gebruik van maken. Waardeloos systeem daar en niet meer van deze tijd.

 2. 60+kunnen mits NIE of DNI nr. treinkaart kopen voor € 6 per jaar. “Tarejeta Dorado” in station kopen, geeft 40% vermindering, voor ma, din, woen, dond, 25% Vrijdag. NMBS personeel. be, hebben een kaart vanuit BE, die 50% geeft let wel op sommige kaartjes controlers weten niet eens wat er moet mee gebeuren de ene laat u gratis rijden (moet dan wel kunnen buiten geraken aan de automatische poort ! Een andere geeft 40% mindering. Nochtans staat er duidelijk op in welke landen ze % krijgen. zie ook renfe tarjeta dorada.es

 3. Dit is nog steeds zéér duur. In Vlaanderen betaal je voor een omnipas 65+ maar € 53,00 voor een gans jaar te reizen met alle bussen en trams.

 4. Gratis bestaat niet . En ook aan de kusten van Tenerife wonen mensen met 3 woningen en een pensioen waar wij van staan te likkebaarden . En Spanje heb je al diverse gemeente waar gepensioneerden en mensen met een laag inkomen voor een paar euro en soms gratis (op kosten van de gemeenschap)met het plaatselijke open baar vervoer kunnen reizen. Ook Renfe heeft diverse regelingen met de trein . Tik maar eens groot gezin in scheelt de helft in de prijs

 5. Lineaire maatregelen voor 65-plussers zijn m.i. altijd asociaal en kosten onnodig gemeenschapsgeld. Er is geen enkele aanvaardbare reden om mensen financieel te bevoordelen enkel en alleen omwille van hun ouderdom. Veel 65-plussers hebben dit absoluut niet nodig in tegenstelling tot sommige werklozen bijvoorbeeld. `t Zal electoraal opbrengen zeker ?

  1. We moeten wel allemaal tot ons 67e werken en tegelijk weggezet worden als bejaarden ( sorry, dat mag ook niet gezegd worden..) en dus overal kortinkjes krijgen?
   Een contradictie is dit, als ik zie hoeveel 65plussers op de fiets stappen, vliegen, kleinkinderen oppassen en golfen.
   Ik ben zelf bijna 65 maar ik denk er niet aan om van dit soort “privileges” gebruik te maken.

  2. En waarom zou men niet mogen profiteren van kortingen?
   Als men gedurende zijn of haar carriere meer dan 50% heeft afgedragen aan belastingen? Terwijl je minstens 1/3 van je jaarinkomen verliest op het moment dat je op pensioen gaat.
   Heel kort door de bocht

   1. Uiteraard heb je gelijk dat je gebruik maakt van de mogelijkheden die er zijn. Sociale maatregelen als deze moeten m.i. echter beperkt blijven tot diegenen die het écht nodig hebben. Als jij gedurende je ganse carrière meer dan 50% hebt afgedragen hoor je daar zeker niet bij óf je bent een krekel. Jouw reactie klinkt een ietsepietsie hebberig, toch ?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by