30 euro voor onbeperkt reizen met bus en tram op Tenerife voor 65-plussers

65-plussers goedkoop met bus en tram op Tenerife
Beeld: Diario de Avisos

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – Inwoners van Tenerife die 65 jaar of ouder zijn kunnen hun voordeel halen uit het nieuwe kortingsplan “Abono Senior +65”. Met dit speciale plan kunnen 65-plussers voor een vast bedrag van 30 euro per maand onbeperkt reizen met de “guagua” (bus) en tram.

De vaste prijs voor de bussen en tram op Tenerife gelden voor alle inwoners van het eiland Tenerife, als men daar staat ingeschreven, dus ook voor buitenlanders. Voor 30 euro per maand kunnen inwoners van 65 jaar en ouder onbeperkt met de “guagua” en de tram reizen.

De kaarten voor de +65 reizigers kunnen gehaald en opgeladen worden bij de kantoren van Titsa en Metrotenerife en bij de kaartjes machines van de tram (tranvía) en de gebruikelijke verkooppunten.

De Cabildo van Tenerife investeert zo’n vijf miljoen euro in het 65-plus plan. In eerste instantie wilde men tijdens de spits het reizen gratis maken voor 65-plussers maar dat is niet doorgegaan.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Voor mij is al het openbaarvervoer in Spanje waardeloos.
Zolang het van die dierenhaters zijn en honden niet mee mogen op bus /tram.
Hoeveel bejaarden hebben een hond en de meeste kunnen er dan geen gebruik van maken. Waardeloos systeem daar en niet meer van deze tijd.

60+kunnen mits NIE of DNI nr. treinkaart kopen voor € 6 per jaar. “Tarejeta Dorado” in station kopen, geeft 40% vermindering, voor ma, din, woen, dond, 25% Vrijdag. NMBS personeel. be, hebben een kaart vanuit BE, die 50% geeft let wel op sommige kaartjes controlers weten niet eens wat er moet mee gebeuren de ene laat u gratis rijden (moet dan wel kunnen buiten geraken aan de automatische poort ! Een andere geeft 40% mindering. Nochtans staat er duidelijk op in welke landen ze % krijgen. zie ook renfe tarjeta dorada.es

Dit is nog steeds zéér duur. In Vlaanderen betaal je voor een omnipas 65+ maar € 53,00 voor een gans jaar te reizen met alle bussen en trams.

Gratis bestaat niet . En ook aan de kusten van Tenerife wonen mensen met 3 woningen en een pensioen waar wij van staan te likkebaarden . En Spanje heb je al diverse gemeente waar gepensioneerden en mensen met een laag inkomen voor een paar euro en soms gratis (op kosten van de gemeenschap)met het plaatselijke open baar vervoer kunnen reizen. Ook Renfe heeft diverse regelingen met de trein . Tik maar eens groot gezin in scheelt de helft in de prijs

Lineaire maatregelen voor 65-plussers zijn m.i. altijd asociaal en kosten onnodig gemeenschapsgeld. Er is geen enkele aanvaardbare reden om mensen financieel te bevoordelen enkel en alleen omwille van hun ouderdom. Veel 65-plussers hebben dit absoluut niet nodig in tegenstelling tot sommige werklozen bijvoorbeeld. `t Zal electoraal opbrengen zeker ?

We moeten wel allemaal tot ons 67e werken en tegelijk weggezet worden als bejaarden ( sorry, dat mag ook niet gezegd worden..) en dus overal kortinkjes krijgen?
Een contradictie is dit, als ik zie hoeveel 65plussers op de fiets stappen, vliegen, kleinkinderen oppassen en golfen.
Ik ben zelf bijna 65 maar ik denk er niet aan om van dit soort “privileges” gebruik te maken.

En waarom zou men niet mogen profiteren van kortingen?
Als men gedurende zijn of haar carriere meer dan 50% heeft afgedragen aan belastingen? Terwijl je minstens 1/3 van je jaarinkomen verliest op het moment dat je op pensioen gaat.
Heel kort door de bocht

Uiteraard heb je gelijk dat je gebruik maakt van de mogelijkheden die er zijn. Sociale maatregelen als deze moeten m.i. echter beperkt blijven tot diegenen die het écht nodig hebben. Als jij gedurende je ganse carrière meer dan 50% hebt afgedragen hoor je daar zeker niet bij óf je bent een krekel. Jouw reactie klinkt een ietsepietsie hebberig, toch ?

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.