Search
menu
Search

Comunidad Valencia zesde autonome regio in Spanje zonder circussen met dieren

Oeps ... foto ontbreekt!

Comunidad Valencia zesde autonome regio in Spanje zonder circussen met dieren

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Recent heeft de gemeente Madrid circussen met dieren verboden in de stad maar dat is nog niet geregeld in de Comunidad de Madrid, ofwel de autonome regio Madrid die geregeerd wordt door de Partido Popular (PP). De autonome regio Comunidad Valenciana is sinds deze week de zesde autonome regio in Spanje waar circussen met dieren niet meer welkom zijn.

De eerste autonome regio in Spanje welke circussen die dieren gebruiken om het publiek te entertainen niet meer toeliet was Catalonië in 2015. Daarop volgden twee jaar later de Balearen, Galicië en Murcia in 2017 en La Rioja in 2018. Terwijl het proces van een verbod op circussen met dieren in Extremadura en Aragon in een vergaand stadium zit, is een verbod in de Comunidad Valenciana sinds deze donderdag al een feit.

Gemeenten

Naast de autonome regio’s die circussen met dieren niet meer toestaan zijn er echter ook veel gemeenten die geen circussen met dieren meer willen hebben. Die gemeenten liggen vaak in autonome regio’s waar nog geen regionaal verbod is maar waar een gemeente besloten heeft zich aan te sluiten bij het steeds groter wordende netwerk van gemeenten waar circussen met dieren niet meer welkom zijn.

In Madrid wordt de autonome regio geregeerd door de PP die nog niets heeft besloten omtrent een verbod op circussen met dieren. Er zijn echter in de autonome regio Comunidad de Madrid wel 66 (van de 179) gemeenten die geen circussen met dieren meer willen hebben. Daar is recent de gemeente Madrid bij gekomen (of dat zal binnenkort gebeuren), als het aan de burgemeester Manuela Carmena (Podemos) ligt.

Op de website van InfoCircus is te zien welke gemeenten een verbod op een circus met dieren hebben. Er zijn op dit moment bijna 500 gemeenten waar circussen met dieren niet meer zijn toegestaan. Als je naar DEZE LINK gaat kun je zien of jouw gemeente, waar je woont of vaak op bezoek komt, ook geen circus met dieren meer wil.

Daarbij moet wel gezegd worden dat er in Spanje nog maar weinig circussen zijn die dieren gebruiken in hun show. Er wordt gesproken over 12 circussen die nog dieren gebruiken om het publiek te entertainen. Vele van hen hebben twee shows, een met en een zonder dieren welke aangepast kunnen worden aan de gemeente waar men staat of naar toe gaat.

Ga naar de inhoud