Februari begint met lenteachtig weer in heel Spanje

Februari begint met lenteachtig weer in heel Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – Een warme Afrikaanse luchtstroom zal ervoor zorgen dat de temperaturen vanaf deze vrijdag omhoog gaan waardoor het praktisch in heel Spanje warm en aangenaam lenteachtig weer zal worden. Februari zal dus warm beginnen waarbij het kwik op zaterdag op sommige plaatsen kan oplopen tot 23 graden en op zondag meer dan 25 graden. Op sommige plaatsen in Spanje is het echter al lente met hoge temperaturen op donderdag en vrijdag. Dit wordt in Spanje ook wel ‘veranillo de invierno’ genoemd.

Terwijl men op donderdag op de Canarische Eilanden temperaturen heeft van 29 graden zoals in La Aldea de San Nicolás op Gran Canaria, 28 graden in Arucas of 28 graden op Tenerife, was het op donderdag volgens de Spaanse weerdienst Aemet ook warm op het Spaanse vasteland. Zo steeg het kwik naar 22 graden in Tortosa en 21,6 graden in Tarragona in de regio Catalonië terwijl het op Ibiza 22,1 graden werd en op Mallorca 21,8 graden.

In de regio Valencia werden reeds hoge temperaturen gemeten van 23,9 graden in Elche (Alicante) 23,5 graden in Pego (Alicante), 23,4 graden in Sagunto (Valencia) en 23,3 graden in Alicante stad. In de regio Murcia steeg het kwik op donderdag naar 22,6 graden en ook in Andalusië met 25,5 graden in Vélez-Málaga, 25,3 graden in Rincón de la Victoria, 23,6 graden in Torremolinos en 23,2 graden in de haven van Málaga.

Het wordt echter niet alleen mooi en warm weer langs de Middellandse Zeekust, op de Balearen en uiteraard op de canarische EIlanden maar het wordt ook warmer dan normaal voor de tijd van het jaar langs de Atlantische Oceaan in het noordwesten en noorden van het land zoals in de regio’s Galicië, Asturië, Galicië en Baskenland. Voor deze regio’s voorspelt de Aemet ongewoon hoge temperaturen van 18 tot 22 graden.

Aemet voorspelling zaterdag 1 februari

Screenshot Aemet

Aemet voorstelling zondag 2 februari

Screenshot Aemet
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
leo

Helaas is dat mooie weer komende Woensdag weer over als de dag temperatuur terug gaat naar 15 graden en het kwik daalt naar 5 in de nacht hier.

Rob

Nou, nog maar even genieten dan. Ja, ik zag het ook. Een mega afkoeling op woensdag door noordenwind.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.