Februari begint met lenteachtig weer in heel Spanje

Februari begint met lenteachtig weer in heel Spanje
Beeld: 123rf

Februari begint met lenteachtig weer in heel Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een warme Afrikaanse luchtstroom zal ervoor zorgen dat de temperaturen vanaf deze vrijdag omhoog gaan waardoor het praktisch in heel Spanje warm en aangenaam lenteachtig weer zal worden. Februari zal dus warm beginnen waarbij het kwik op zaterdag op sommige plaatsen kan oplopen tot 23 graden en op zondag meer dan 25 graden. Op sommige plaatsen in Spanje is het echter al lente met hoge temperaturen op donderdag en vrijdag. Dit wordt in Spanje ook wel ‘veranillo de invierno’ genoemd.

Terwijl men op donderdag op de Canarische Eilanden temperaturen heeft van 29 graden zoals in La Aldea de San Nicolás op Gran Canaria, 28 graden in Arucas of 28 graden op Tenerife, was het op donderdag volgens de Spaanse weerdienst Aemet ook warm op het Spaanse vasteland. Zo steeg het kwik naar 22 graden in Tortosa en 21,6 graden in Tarragona in de regio Catalonië terwijl het op Ibiza 22,1 graden werd en op Mallorca 21,8 graden.

In de regio Valencia werden reeds hoge temperaturen gemeten van 23,9 graden in Elche (Alicante) 23,5 graden in Pego (Alicante), 23,4 graden in Sagunto (Valencia) en 23,3 graden in Alicante stad. In de regio Murcia steeg het kwik op donderdag naar 22,6 graden en ook in Andalusië met 25,5 graden in Vélez-Málaga, 25,3 graden in Rincón de la Victoria, 23,6 graden in Torremolinos en 23,2 graden in de haven van Málaga.

Het wordt echter niet alleen mooi en warm weer langs de Middellandse Zeekust, op de Balearen en uiteraard op de canarische EIlanden maar het wordt ook warmer dan normaal voor de tijd van het jaar langs de Atlantische Oceaan in het noordwesten en noorden van het land zoals in de regio’s Galicië, Asturië, Galicië en Baskenland. Voor deze regio’s voorspelt de Aemet ongewoon hoge temperaturen van 18 tot 22 graden.

Aemet voorspelling zaterdag 1 februari

Screenshot Aemet

Aemet voorstelling zondag 2 februari

Screenshot Aemet
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.