Nieuw eiland geboren in de Ebro Delta in Tarragona?

Nieuw eiland geboren in de Ebro Delta in Tarragona?
Beeld: Twitter

Nieuw eiland geboren in de Ebro Delta in Tarragona?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Spanje en de autonome gemeenschap Catalonië hebben er een eiland bij gekregen. Dat nieuwe eiland heeft nog geen officiële naam maar is gelegen bij de Ebro Delta in het zuiden van de provincie Tarragona. Deze delta werd zwaar getroffen door het noodweer tijdens de storm Gloria wat ervoor zorgde dat de verbinding met het vaste voor een deel van de delta werd verbroken.

Uit satellietbeelden is te zien dat Spanje er een nieuw eilandje bij heeft gekregen nadat storm Gloria haar verwoestende werk heeft aangericht langs de Middellandse Zeekust. Het gaat om de Barra del Trabucador, een puntje in het zuiden van de Deltebre dat normaal gesproken (voor de storm) verbonden was door een smalle strook zand/land. Dat is echter deels verdwenen.

Uit de satellietbeelden is een week na de overstromingen te zien dat de Ebro Delta niet is verdwenen en dat een groot deel van het land weer is teruggekeerd nadat het zeewater is verdwenen. Maar op de foto’s is wel te zien dat er schade is, blijvende schade waarbij men afvraagt of dat wel hersteld moet worden.

Het is niet de eerste keer dat een storm deze verbinding vernielt maar dit keer lijkt de schade groter en wellicht onherstelbaar. Is er dus een nieuw eilandje bijgekomen, het eiland Isla de la Banya of wordt de verbinding met de delta hersteld.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.