Nieuw eiland geboren in de Ebro Delta in Tarragona?

Nieuw eiland geboren in de Ebro Delta in Tarragona?
Beeld: Twitter

TARRAGONA – Spanje en de autonome gemeenschap Catalonië hebben er een eiland bij gekregen. Dat nieuwe eiland heeft nog geen officiële naam maar is gelegen bij de Ebro Delta in het zuiden van de provincie Tarragona. Deze delta werd zwaar getroffen door het noodweer tijdens de storm Gloria wat ervoor zorgde dat de verbinding met het vaste voor een deel van de delta werd verbroken.

Uit satellietbeelden is te zien dat Spanje er een nieuw eilandje bij heeft gekregen nadat storm Gloria haar verwoestende werk heeft aangericht langs de Middellandse Zeekust. Het gaat om de Barra del Trabucador, een puntje in het zuiden van de Deltebre dat normaal gesproken (voor de storm) verbonden was door een smalle strook zand/land. Dat is echter deels verdwenen.

Uit de satellietbeelden is een week na de overstromingen te zien dat de Ebro Delta niet is verdwenen en dat een groot deel van het land weer is teruggekeerd nadat het zeewater is verdwenen. Maar op de foto’s is wel te zien dat er schade is, blijvende schade waarbij men afvraagt of dat wel hersteld moet worden.

Het is niet de eerste keer dat een storm deze verbinding vernielt maar dit keer lijkt de schade groter en wellicht onherstelbaar. Is er dus een nieuw eilandje bijgekomen, het eiland Isla de la Banya of wordt de verbinding met de delta hersteld.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Stefan

Er zijn twee redenen die ervoor zullen zorgen dat het strand hersteld wordt:
– het strand is ontstaan uit zanddepletie vanuit zee en zal ook zo hersteld worden.
– De aanzienlijke zoutwinning zal wederom bereikbaar gemaakt worden.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.