Prinses Beatrix aanwezig bij rouwmis Infanta Pilar in Spanje

Prinses Beatrix aanwezig bij rouwmis Infanta Pilar in Spanje
Beeld: Europa Press

Prinses Beatrix aanwezig bij rouwmis Infanta Pilar in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Prinses Beatrix was aanwezig bij de rouwmis voor Infanta Pilar, de oudste zus van de voormalige 82-jarige Koning Juan Carlos. Er was geen begrafenis voor de op 83-jarige leeftijd overleden Pilar de Borbón omdat ze heeft gekozen voor een crematie en plaatsing van haar as in het familiegraf waar ook haar overleden echtgenoot ligt begraven. Omdat de crematie in besloten kring gebeurde werd er een rouwmis georganiseerd waar ook prinses Beatrix bij aanwezig was.

De rouwmis vond plaats in het de kerk San Lorenzo el Real bij het paleis-klooster El Escorial nabij Madrid. Dat klooster werd in 1559 gesticht door koning Filips II, de koning die door de ‘Oranjes’ werd geëerd maar ook werd afgezworen. In het Nederlandse volkslied Wilhelmus zingen we over deze koning en dus was de aanwezigheid van Beatrix uit historisch oogpunt erg bijzonder.

Dat er een goede relatie is tussen de Nederlandse en Spaanse koningshuizen is al langer bekend en dus had prinses Beatrix ook een ereplaats op de eerste rij. Op de foto is Beatrix te zien naast de zussen van de huidige koning Felipe VI, te weten de infantes Elena en Cristina.

Ga naar de inhoud