Seat presenteert de vierde generatie Seat Leon in Barcelona

Seat presenteert de vierde generatie Seat Leon in Barcelona
Beeld: Seat
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Autofabrikant Seat heeft in de fabriek in Martorell de vierde generatie van een van de beste verkopende modellen Leon gepresenteerd. In Spanje is de Seat Leon het model dat het meeste verkocht wordt en daarom is het tijd voor een make-over en een nieuwe versie die in het tweede kwartaal dit jaar op de markt moet komen.

De nieuwe Seat Leon is met name aan de achterkant straks beter te herkennen omdat deze een ledstrip zal hebben die over de hele breedte van de auto met elkaar verbonden is. De vierde generatie Leon is 8,6 cm langer dan de voorgangers waardoor de wielbasis toeneemt en ook de bagageruimte groter is geworden, bij zowel de normale versie als de stationwagen.

Er komen verschillende versies op de markt, te weten benzine- en dieselmodellen, aardgas modellen en later ook plug-in hybride aandrijving modellen. Er komt geen 100% elektrisch model maar met de plug-in hybride aandrijving met een vermogen van 204 pk en een accupakket van 13 kWh kan men 60 km volledig elektrisch rijden. Bekijk HIER meer foto’s van de nieuwe Seat.

2019

Het afgelopen jaar was een goed jaar voor Seat want er werden 542.800 auto’s verkocht, een stijging van 10,2% ten opzichte van 2018. Het merendeel werd in Duitsland verkocht met 125.700 Seat’s gevolgd door Spanje met 103.300 verkochte auto’s. In Nederland werden in 2019 in totaal 10.800 Seat modellen verkocht terwijl er over België geen cijfers bekend zijn gemaakt.

De Seat Leon werd in Spanje het meeste verkocht met 35.849 auto’s gevolgd door de Seat Ibiza met 25.134 auto’s en de Seat Arona met 25.131 verkochte auto’s.

Generaties

De eerste generatie Seat Leon werd geproduceerd tussen 1999 en 2005 gevolgd door de tweede generatie tussen 2005 en 2012. Daarna volgde de derde generatie tussen 2012 en 2020 gevolgd door de vierde generatie vanaf 2020.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.