Seat presenteert de vierde generatie Seat Leon in Barcelona

Seat presenteert de vierde generatie Seat Leon in Barcelona
Beeld: Seat

BARCELONA – Autofabrikant Seat heeft in de fabriek in Martorell de vierde generatie van een van de beste verkopende modellen Leon gepresenteerd. In Spanje is de Seat Leon het model dat het meeste verkocht wordt en daarom is het tijd voor een make-over en een nieuwe versie die in het tweede kwartaal dit jaar op de markt moet komen.

De nieuwe Seat Leon is met name aan de achterkant straks beter te herkennen omdat deze een ledstrip zal hebben die over de hele breedte van de auto met elkaar verbonden is. De vierde generatie Leon is 8,6 cm langer dan de voorgangers waardoor de wielbasis toeneemt en ook de bagageruimte groter is geworden, bij zowel de normale versie als de stationwagen.

Er komen verschillende versies op de markt, te weten benzine- en dieselmodellen, aardgas modellen en later ook plug-in hybride aandrijving modellen. Er komt geen 100% elektrisch model maar met de plug-in hybride aandrijving met een vermogen van 204 pk en een accupakket van 13 kWh kan men 60 km volledig elektrisch rijden. Bekijk HIER meer foto’s van de nieuwe Seat.

2019

Het afgelopen jaar was een goed jaar voor Seat want er werden 542.800 auto’s verkocht, een stijging van 10,2% ten opzichte van 2018. Het merendeel werd in Duitsland verkocht met 125.700 Seat’s gevolgd door Spanje met 103.300 verkochte auto’s. In Nederland werden in 2019 in totaal 10.800 Seat modellen verkocht terwijl er over België geen cijfers bekend zijn gemaakt.

De Seat Leon werd in Spanje het meeste verkocht met 35.849 auto’s gevolgd door de Seat Ibiza met 25.134 auto’s en de Seat Arona met 25.131 verkochte auto’s.

Generaties

De eerste generatie Seat Leon werd geproduceerd tussen 1999 en 2005 gevolgd door de tweede generatie tussen 2005 en 2012. Daarna volgde de derde generatie tussen 2012 en 2020 gevolgd door de vierde generatie vanaf 2020.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.