Search
menu
Search

NOSTALGIE voor de lezers die langer in Spanje wonen: Carrefour lanceert Pryca kledinglijn

NOSTALGIE voor de lezers die langer in Spanje wonen: Carrefour lanceert Pryca kledinglijn
Beeld: Carrefour.es

NOSTALGIE voor de lezers die langer in Spanje wonen: Carrefour lanceert Pryca kledinglijn

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Hoe lang woon of kom jij al in Spanje? Ken jij de Pryca en Continente nog? Voor de wat ‘jongere’ lezers even wat uitleg. De Pryca en Continente waren twee Spaanse supermarktketens die in de tachtiger en negentiger jaren erg populair waren in Spanje. Maar in het jaar 2000 werden de Pryca en Continente omgedoopt tot Carrefour winkels. Maar nu kunnen de nostalgische lezers bij de Carrefour terecht voor een unieke en gelimiteerde Pryca- en Continente-kledinglijn.

Het is de Duitse supermarktketens Lidl en ALDI gelukt om met hun vintage-achtige kleding een hype te veroorzaken door op t-shirts, badslippers, sokken en sneakers het logo van de Lidl en ALDI te plaatsen. Deze artikelen werden dan online of in de supermarkten verkocht en waren zeer gewilde artikelen die al snel uitverkocht raakten. De Carrefour hoopt nu een graantje mee te pikken van deze trend van vintage- of retro-kleding en artikelen met bekende supermarkt merken. Wie volgt … de Mercadona?

Maar er staat bij de carrefour geen Carrefour op de t-shirts, sneakers, sokken en andere artikelen maar er staat in duidelijk groene letters Pryca en blauw-rode letters Continente. Met name de Pryca zal bij veel oudere lezers nog wel bekend zijn want zo heette de Carrefour voor het jaar 2000 in Spanje. Zelfs nu zijn er nog mensen die zeggen dat ze naar de Pryca gaan als ze de Carrefour bedoelen.

Onder het mom van ‘Aires Retro’ wordt een ‘colección exclusiva’ en ‘edición limitada’ op de website van de carrefour en in dertig Carrefour hypermarkten aangeboden. De legendarische Pryca en Continente zijn terug in een exclusieve collectie retro-mode, zo staat op de website. De twee hypermarkt-ketens waaruit Carrefour is voortgekomen, brengen de jaren 80-stijl terug in de mode dankzij een exclusieve gelimiteerde collectie t-shirts, sokken en sneakers, volledig ontworpen door het Carrefour-team.

Er is slechts één probleem als we dit artikel schrijven (2 dagen nadat alles online werd geplaatst) …. op de website zijn alle Pryca artikelen al uitverkocht terwijl er van de Continente-collectie ook bijna niets meer te krijgen is. Daarom moet je dus in de auto stappen om naar de plaatselijk of regionale Carrefour te rijden om daar nog iets van de retro-collectie te scoren (wat later ongetwijfeld veel geld gaat worden). Het is nog niet bekend of er meer artikelen bij gaan komen en of de huidige artikelen die dus nu online uitverkocht zijn worden aangevuld.

carrefour2
Beeld: Carrefour.es

De Pryca (Precio y Calidad) was een Spaanse hypertmarktketen die in 1976 werd opgericht en bestond tot 2000 toen alle winkels omgetoverd werden tot Carrefour super- en hypermarkten. Zij beheerden de Pryca winkels al maar in 2000 werd het merk Pryca van de hand gedaan. De eerste Pryca-winkels werd in El Prat de Llobregat nabij Barcelona geopend en eind jaren negentig waren er meer dan 100 Pryca-winkels in Spanje. Enkele van de eigen huismerken bestaan nog steeds, zoals het kledingmerk Tex.

Ga naar de inhoud