Het regende 50 eurobiljetten op een autoweg in Marbella

Het regende 50 eurobiljetten op een autoweg in Marbella
Beeld: @SocialDrive_es / twitter

Het regende 50 eurobiljetten op een autoweg in Marbella

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het was voor sommige weggebruikers een rijkelijk beloond feestje op de A-7 autoweg ter hoogte van Marbella toen het plotseling 50 eurobiljetten regende. Dat gebeurde na een ongeval waarbij het papieren geld de lucht in vloog en over het asfalt een weg zocht naar de handen van sommige weggebruikers die niet twijfelden en hun voertuigen stilzetten om hun zakken te vullen.

Het ongeval en de euro-regen vond plaats rond 11 uur maandagmorgen op de A-7 autoweg in de richting naar Cádiz tussen het La Cañada winkelcentrum en het brandweercentrum. Daar vond een botsing plaats tussen twee voertuigen waarbij een voertuig geen benzine lekte maar 50 eurobiljetten die door de wind meegevoerd werden. Er raakte niemand ernstig gewond, maar er werd wel iemand duizenden euro’s armer.

Het was net een scene uit een film, maar bij het zien van de rondvliegende 50 eurobiljetten stopten diverse weggebruikers meteen, stapten uit hun auto en begonnen geld te verzamelen. Uiteraard zorgde dat voor een gevaarlijke situatie op deze drukke autoweg, maar gelukkig raakte niemand gewond en gebeurden er geen ongelukken.

Na de 112 melding van het ongeluk, trokken verschillende politie-eenheden en ambulances naar de plaats van het ongeval. Nadat alles was opgeruimd en het verkeer weer normaal kon rijden, begon de politie de verongelukte auto te onderzoeken en de inzittenden te ondervragen. Het ging om twee mannen van Arabische oorsprong die naar eigen zeggen 20.000 euro contant vervoerden in een zak. Omdat dat minder is dan de toegestane 100.000 euro contant geld, lieten de agenten de twee gaan.

Ga naar de inhoud