Op zoek naar de Spaanse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival tijdens Benidorm Fest-2

Op zoek naar de Spaanse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival tijdens Benidorm Fest-2
Beeld: RTVE / web

Op zoek naar de Spaanse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival tijdens Benidorm Fest-2

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Benidorm, de kuststad met de wolkenkrabbers, is op maandag 30 januari begonnen aan het tweede Benidorm fest editie 2023. Dit jaar kiest men namelijk opnieuw in Benidorm de kandidaat die Spanje zal vertegenwoordigen op de jaarlijkse hoogmis. Tijdens het Benidorm Fest 2022 wist Chanel met het lied ‘SloMo’ te winnen en vertegenwoordigde zij Spanje tijdens het Eurovisie Songfestival, waar ze als derde eindigde.

Benidorm is en blijft een van Spanje’s meest toeristische badsteden, maar extra aandacht is altijd meegenomen. Onder meer daarom is op maandag 30 januari het tweede Benidorm Fest begonnen, een week vol activiteiten, twee semifinales en een gala op zaterdag waar men de Spaanse kandidaat voor het volgende Eurovisie Songfestival zal kiezen.

Het Benidorm Fest 2023 wordt de tweede editie van het jaarlijkse Benidorm Fest, een televisieliedjeswedstrijd die in Benidorm wordt gehouden en wordt georganiseerd en uitgezonden door RTVE. Er zijn 18 kandidaten die hun liedjes ten gehore brengen en daarna door een professionele en publieksjury beoordeeld worden. De winnaar of winnares vertegenwoordigt Spanje tijdens het Eurovisie Songfestival 2023. 

Dit jaar doen de volgende artiesten in de eerste en tweede halve finales mee: Vicco, Twin Melody, Sofía Martín, Siderland, Sharonne, Rakky Ripper, Meler, Megara, Karmento, José Otero, Fusa Nocta, Famous, E’femme, Blanca Paloma, Aritz Aren, Alice Wonder, Alfred García en Agoney.

Het Benidorm festival brengt al sinds 1959 muzikanten uit Valencia samen. Het hielp onder meer Raphael, Julio Iglesias of Karina verder. Velen onder hen zouden het later ook nog goed doen op het Eurovisie Songfestival. Deze week staat het Benidorm Fest deels in teken van het Eurovisie Songfestival, in de hoop het Spaanse verhaal nieuw leven in te blazen. Het volledig programma vind je HIER.

Ga naar de inhoud