2.000 naakte mannen en vrouwen op de foto in Valencia

Oeps ... foto ontbreekt!

2.000 naakte mannen en vrouwen op de foto in Valencia

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Met temperaturen van 7,8 graden zaterdagochtend is het de wereldbekende fotograaf/kunstenaar Spencer Tunick gelukt om zo’n 2.000 deelnemers uit de kleren te krijgen om naakt voor de Torres de Serranos in Valencia te poseren. Dat gebeurde zaterdagmorgen om 8.30 uur maar de deelnemers werden al om 5 uur verwacht.

Als de Amerikaanse beeldend kunstenaar en fotograaf Spencer Tunick foto’s wil maken heeft hij nooit problemen om modellen te vinden. Ondanks dat dit bijna altijd naakt gebeurt kon de fotograaf, bekend vanwege zijn installaties met grote aantallen naakte mensen, ook in Valencia zo’n 2.000 naaktmodellen bij elkaar krijgen.

Zoals op deze foto’s te zien is moesten de mannen naakt op de grond liggen terwijl de naakte vrouwen naast hen stonden als een grote feministische foto. De deelnemers moesten zich om 5 uur ‘s-morgens verzamelen in het Centre del Carme waarna men uit de kleren moest en al naakt via de Calle Roteros naar de emblematische Torres de Serranos moest lopen.

Ondanks de lage temperaturen van 7,8 graden tussen 7 en 8.30 uur zaterdagmorgen, waren er toch zo’n 2.000 naakte deelnemers naar Valencia gekomen om deel uit te maken van een van de ‘kunstwerken’ van de Amerikaanse fotograaf die eerder ook al in Nederland (2007) en België (2005) foto’s maakte.

Zijn record aantal naakte modellen wist Tunick voor elkaar te krijgen op 6 mei 2007 op het Plein van de Grondwet in Mexico/stad waar toen 18.000 mensen uit de kleren gingen.

Ga naar de inhoud