Aantal zzp’ers in de provincie Alicante tijdens de corona-pandemie gestegen

Aantal zzp’ers in de provincie Alicante tijdens de corona-pandemie gestegen

Aantal zzp’ers in de provincie Alicante tijdens de corona-pandemie gestegen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het aantal ‘autónomos’ ofwel zzp’ers of zelfstandige werknemers dat staat ingeschreven in de provincie Alicante is tijdens de corona-pandemie gestegen, aldus de cijfers van het Instituto de Estudios Económicos de Alicante (Ineca ). 22% van alle werkenden is zelfstandige in de provincie.

De corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat er meer zelfstandige ondernemers zijn bijgekomen in de provincie Alicante. En dat is best opvallend want precies deze sector, en dan met name de horeca-sector en het toerisme, heeft het zwaar te verduren tijdens de corona-pandemie.

Eind januari 2021 stonden er in de provincie Alicante 133.394 zelfstandigen (autónomos) geregistreerd terwijl er 474.442 werknemers (trabajadores cuenta ajena) stonden geregistreerd. 

In procenten is dat 22% zelfstandigen en 78% werknemers ofwel per 100 werkenden zijn er 28 die zelfstandig werken als zzp’er. Dat is meer dan de 22,7 wat het landelijke gemiddelde is, aldus de onderzoekers van het Ineca.

Vooral in de maanden maart en april 2020 steeg het aantal zelfstandigen explosief, de eerste twee maanden van de eerste noodtoestand toen veel bedrijven sloten of hun werknemers een tijdelijk ontslag aanboden via een zogenaamde ERTE.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.