Koffie van Mercadona bekroond als de beste innovatie van 2020

Koffie van Mercadona bekroond als de beste innovatie van 2020
Beeld: Mercadona.es

Koffie van Mercadona bekroond als de beste innovatie van 2020

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Elk jaar beloont de stichting Institut Cerdà de meest opmerkelijke innovaties van producten en diensten in massaconsumptie. Voor 2020 heeft de Spaanse supermarktketen Mercadona een van de prijzen gewonnen voor de innovatieve en originele ‘Café Filtro Americano’ van het huismerk Hacendado.

Met het eind 2020 gepresenteerde nieuwe Mercadona product is het mogelijk om snel en gemakkelijk zonder gebruik te maken van een koffiemachine een lekker bakje zwarte koffie te zetten, ofwel een americano of zelfs een espresso als je er minder water bij doet. Een café con leche van kan natuurlijk ook maar dan moet je koude of warme melk toevoegen.

Het nieuwe koffie artikel wordt geproduceerd door UCC Coffee Spain wat speciaal daarvoor de productie verhuist heeft van Japan naar Logroño in La Rioja. De Japanse/Spaanse koffiemaker is geen onbekende in o.a. Nederland en België want ze produceren ook al koffie voor Jumbo, Lidl, Coop, Hema, IKEA, McDonald’s, Sligro, Starbucks en Subway.

Maar wat is er zo revolutionair aan dit koffieproduct van Mercadona? Als eerste de manier van het koffiezetten. Anders dan bij me traditionele oploskoffie of instant koffie, bestaat de ‘Café filtro Americano’ uit een filterzakje met daarin de koffie die je aan de beker of het glas hangt.

Daarin giet je dan de hoeveelheid water wat jij wil om het een ‘corto’ of ‘largo’ koffie te maken en in drie minuten heb je een lekker bakje koffie. Aangeraden wordt 140 ml warm water per dosis.

De prijs is daarnaast ook erg positief, namelijk 1,90 euro voor 10 zakjes ‘Café filtro Americano’. Vanwege de prijs en de kwaliteit zijn veel social media gebruikers vol lof over deze koffie en dat is dan ook een van de redenen waarom de Café Filtro Americano van het eigen huismerk Hacendado de innovatieprijs heeft gekregen.

Ga naar de inhoud