Search
menu
Search

Maak kennis met het unieke kasteel van Bellver op Mallorca

Maak kennis met het unieke kasteel van Bellver op Mallorca
Beeld: 123rf

Maak kennis met het unieke kasteel van Bellver op Mallorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De Balearen eilanden zijn sowieso een van Spanje’s populairste toeristische bestemmingen. Maar naast zon, zee, strand en mooie natuur vind je er ook een paar architectonische pareltjes. Het Kasteel van Bellver in de stad Palma op Mallorca is daar een mooi voorbeeld van.

Het kasteel van Bellver (Castillo de Bellver) is een unicum in Europa. Vooral omwille van zijn vorm. Het is namelijk een volledig cirkelvormig bouwwerk. Het kasteel dateert van de veertiende eeuw en ligt op een heuvel op 112 meter boven het zeeniveau. Alles bij elkaar was men negen jaar bezig met de bouw. Die werden toendertijd uitgevoerd in naam van Koning Jaume II.

Het kasteel bestaat zoals gezegd uit een cirkelvormige omwalling met binnenin een ruime patio. Er zijn drie ronde torens in verwerkt en er is ook een afzonderlijke toren van 33 meter hoog. Eeuwen later is het fort trouwens nog goed bewaard. Het deed onder meer een tijdje dienst als gevangenis, voor gevangenen die zich in andere instellingen misdragen hadden. 

Pas in 1931 werd het kasteel van Bellver overgedragen aan het stadsbestuur van Palma. Men besloot er een museum in onder te brengen over het kasteel en de geschiedenis van de stad. Het kasteel zelf bevindt zich op 3 kilometer van het centrum van de stad Palma in het Bosque de Bellver (bos) op 112,6 meter hoogte. 

Wie in de buurt woont of op reis gaat naar Palma (de Mallorca) en er aan denkt het Castillo de Bellver een bezoekje te brengen kan dat met het openbaar vervoer doen. Bus 50 stopt aan het kasteel zelf. Een toegangskaartje kost 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar of voor bejaarden. Kinderen onder de 14 mogen gratis binnen, en op zondag is het kasteel voor iedereen vrij toegankelijk. Op deze website vind je alle informatie nog eens op een rijtje.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?