Maak kennis met het unieke kasteel van Bellver op Mallorca

Maak kennis met het unieke kasteel van Bellver op Mallorca
Beeld: 123rf

Maak kennis met het unieke kasteel van Bellver op Mallorca

PALMA – De Balearen eilanden zijn sowieso een van Spanje’s populairste toeristische bestemmingen. Maar naast zon, zee, strand en mooie natuur vind je er ook een paar architectonische pareltjes. Het Kasteel van Bellver in de stad Palma op Mallorca is daar een mooi voorbeeld van.

Het kasteel van Bellver (Castillo de Bellver) is een unicum in Europa . Vooral omwille van zijn vorm. Het is namelijk een volledig cirkelvormig bouwwerk. Het kasteel dateert van de veertiende eeuw en ligt op een heuvel op 112 meter boven het zeeniveau. Alles bij elkaar was men negen jaar bezig met de bouw. Die werden toendertijd uitgevoerd in naam van Koning Jaume II.

Het kasteel bestaat zoals gezegd uit een cirkelvormige omwalling met binnenin een ruime patio. Er zijn drie ronde torens in verwerkt en er is ook een afzonderlijke toren van 33 meter hoog. Eeuwen later is het fort trouwens nog goed bewaard. Het deed onder meer een tijdje dienst als gevangenis, voor gevangenen die zich in andere instellingen misdragen hadden. 

Pas in 1931 werd het kasteel van Bellver overgedragen aan het stadsbestuur van Palma. Men besloot er een museum in onder te brengen over het kasteel en de geschiedenis van de stad. Het kasteel zelf bevindt zich op 3 kilometer van het centrum van de stad Palma in het Bosque de Bellver (bos) op 112,6 meter hoogte. 

Wie in de buurt woont of op reis gaat naar Palma (de Mallorca) en er aan denkt het Castillo de Bellver een bezoekje te brengen kan dat met het openbaar vervoer doen. Bus 50 stopt aan het kasteel zelf. Een toegangskaartje kost 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar of voor bejaarden. Kinderen onder de 14 mogen gratis binnen, en op zondag is het kasteel voor iedereen vrij toegankelijk. Op deze website vind je alle informatie nog eens op een rijtje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.