Search
menu
Search

NLziet kampt al 24 uur met een storing: live uitzendingen niet mogelijk

NLziet kampt al 24 uur met een storing: live uitzendingen niet mogelijk
Beeld: NLziet

NLziet kampt al 24 uur met een storing: live uitzendingen niet mogelijk

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – NLziet wordt door Nederlanders veel gebruikt om in Spanje de Nederlandse en ook Vlaamse televisie te bekijken. Maar de afgelopen 24 uur hebben de klanten gemerkt dat de live uitzendingen niet te zien zijn. Terwijl in eerste instantie het hele systeem wat betreft de live uitzendingen uit de lucht was, komen er sinds donderdag 31 maart langzaam weer kanalen ter beschikking.

De huidige situatie van NLziet is te volgen op DEZE website waar NLziet updates plaatst. Daar is te zien dat diverse kanalen zoals RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, Net5, NPO1, NPO3 en NPO politiek weer live te bekijken zijn. NPO2 blijft volgens NLziet nog steeds problemen geven.

Volgens NLZIET ligt de oorzaak van de storing bij een netwerkonderdeel van de leverancier. Dat onderdeel is in de nacht van woensdag op donderdag vervangen, maar de storing is daardoor nog niet opgelost, zo is op Nu.nl te lezen. Op de website van NLziet is te lezen: Vanwege een storing werkt live tv momenteel (deels) niet. Er wordt met man en macht gewerkt om dit zo snel mogelijk op te lossen. On demand kun je wel van de programma’s genieten.  

De langdurige storing bij de leverancier van de live-kanalen kan nog niet geheel verholpen worden. Omdat sommige live-streams niet aangeleverd worden, kan NLziet ook geen replay-streams aanbieden van deze uitzendingen. De oorzaak is uiteindelijk vastgesteld bij een defect netwerkonderdeel. Het betreffende netwerk levert de signalen voor vrijwel alle Nederlandse tv aanbieders en vervangen van het onderdeel zou dan ook voor alle afnemers een groot risico op verstoring opleveren.

Het on demand-aanbod op NLZIET komt van andere aanbieders (NPO, RTL en KIJK). De (meeste) live-programma’s komen kort na uitzending on demand beschikbaar. Deze zijn het makkelijkste terug te vinden en kijken via de tv-gids en verschillende rijen in onze apps.

Wat is NLziet

Gedurende jaren waren Nederlanders (en ook Belgen) aangezien op satelliettelevisie om de Nederlandse tv-zenders te kunnen ontvangen. Maar met de steeds sneller wordende internetverbindingen is NLziet de meest ideale oplossing geworden om in Spanje Nederlandse en Vlaamse tv te kijken. NLziet combineert live tv-kijken met de (reclame)vrijheid van “on demand” kijken. Zo geniet je waar en wanneer jij wilt in hoge kwaliteit van Nederlandse tv-programma’s. 

Bij NLziet kun je live kijken naar de grootste Nederlandse tv-zenders, de VRT-kanalen themakanalen en regionale omroepen. Met restart/replay tv en een overzichtelijke tv-gids mis je niets meer!  Dankzij een unieke samenwerking tussen NPO, RTL en KIJK kun je daarnaast ook in hoge kwaliteit en zonder reclame genieten van het online aanbod van RTL Premium, KIJK én NPO Start Plus.

Kijk NLziet op je computer of op je tv met onze app voor Smart TV, Android TV, PlayStation 4 of Apple TV. Je kunt ook gebruik maken van Chromecast/Airplay om te kijken op een groot scherm. Dit doe je via de NLziet-app voor smartphones en tablets, waarmee je NLziet overal binnen de EU kunt gebruiken. Leuk tijdens de vakantie. Met maar liefst 37 live tv-kanalen en het grootste on demand aanbod (reclamevrij) van Nederland is er met NLziet altijd wat te zien!

Ga naar de inhoud