Oekraïense president Zelenski spreekt op 5 april Spaanse congres toe

Oekraïense president Zelenski spreekt op 5 april Spaanse congres toe
Beeld: Europa Press

Oekraïense president Zelenski spreekt op 5 april Spaanse congres toe

MADRID – Op donderdag 31 maart spreekt de Oekraïense president Zelenski op eigen initiatief de Tweede Kamer toe in Nederland en ook het Belgische parlement.. Het zijn de zoveelste toespraken bij overheidsinstellingen of officiële instanties. En ook Spanje komt aan bod op dinsdag 5 april wanneer Zelenski een toespraak houdt in het Spaanse Parlement.

De voorzitter van het Spaanse congres, Meritxell Batet, heeft woensdag aangekondigd dat de president van Oekraïne, Volodimir Zelenski, op dinsdag 5 april de plenaire vergadering van de Kamer zal toespreken via videoconferentie waar premier Pedro Sánchez ook bij aanwezig zal zijn. De interventie is om 17.00 uur en zal, vanwege de veiligheid, ongeveer 30 minuten duren.

Het was op 15 maart toen de president van het congres een brief naar de Oekraïense president stuurde waarin ze hem uitnodigde om in het Spaanse congres te verschijnen en waarin ze haar erkenning en bewondering uitdrukte voor “de vastberaden strijd van de Oekraïense burgers ter verdediging van hun vrijheid en soevereiniteit” in het licht van de “ongerechtvaardigde militaire agressie” van Rusland tegen Oekraïne.

Nog maar een paar dagen geleden bedankte Zelensky premier Pedro Sánchez, voor de “krachtige steun” die Spanje zijn land geeft na de Russische invasie. Beiden hadden op 9 maart een telefoongesprek, het tweede sinds Rusland op 24 februari de oorlog begon in Oekraïne.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.