Search
menu
Search

Oekraïense president Zelenski spreekt op 5 april Spaanse congres toe

Oekraïense president Zelenski spreekt op 5 april Spaanse congres toe
Beeld: Europa Press

Oekraïense president Zelenski spreekt op 5 april Spaanse congres toe

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op donderdag 31 maart spreekt de Oekraïense president Zelenski op eigen initiatief de Tweede Kamer toe in Nederland en ook het Belgische parlement.. Het zijn de zoveelste toespraken bij overheidsinstellingen of officiële instanties. En ook Spanje komt aan bod op dinsdag 5 april wanneer Zelenski een toespraak houdt in het Spaanse Parlement.

De voorzitter van het Spaanse congres, Meritxell Batet, heeft woensdag aangekondigd dat de president van Oekraïne, Volodimir Zelenski, op dinsdag 5 april de plenaire vergadering van de Kamer zal toespreken via videoconferentie waar premier Pedro Sánchez ook bij aanwezig zal zijn. De interventie is om 17.00 uur en zal, vanwege de veiligheid, ongeveer 30 minuten duren.

Het was op 15 maart toen de president van het congres een brief naar de Oekraïense president stuurde waarin ze hem uitnodigde om in het Spaanse congres te verschijnen en waarin ze haar erkenning en bewondering uitdrukte voor “de vastberaden strijd van de Oekraïense burgers ter verdediging van hun vrijheid en soevereiniteit” in het licht van de “ongerechtvaardigde militaire agressie” van Rusland tegen Oekraïne.

Nog maar een paar dagen geleden bedankte Zelensky premier Pedro Sánchez, voor de “krachtige steun” die Spanje zijn land geeft na de Russische invasie. Beiden hadden op 9 maart een telefoongesprek, het tweede sinds Rusland op 24 februari de oorlog begon in Oekraïne.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?