Agenten op Tenerife schieten op drie honden tijdens aanhouding

Agenten op Tenerife schieten op drie honden tijdens aanhouding
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

Agenten op Tenerife schieten op drie honden tijdens aanhouding

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Via Twitter werd een video verspreid die de gemoederen in Spanje deed oplopen. Op de beelden is te zien hoe agenten tijdens een arrestatie worden aangevallen door de drie honden van een delinquent. De agenten vuren uiteindelijk een paar kogels af op de dieren. Onderaan dit artikel is de video te zien.

Een trouwe hond verdedigt uiteraard zijn baasje. Toen agenten in Granadilla (Tenerife) in het kader van een drugszaak een aanhouding uitvoerden, werden ze geconfronteerd met de drie rashonden van de arrestant. Alles werd bovendien gefilmd door omstanders vanuit een nabijgelegen gebouw.

Op de video is duidelijk te zien dat de agenten aangevallen worden door de drie honden. Een agent probeert zich te verdedigen met een stok. Wanneer dat niet lukt, komt de man ook nog eens ten val. Op dat moment haalt een van zijn collega’s zijn dienstwapen boven en schiet hij op de dieren. Op de achtergrond schreeuwt iemand herhaaldelijk “asesinooos” (moordenaards).

Volgens het commissariaat raakten tijdens de operatie drie agenten gewond. De honden werden met schotwonden afgevoerd naar de dierenarts. Ze zouden niet zijn geraakt in hun vitale organen. 

De polemiek was zo groot dat PACMA, de Spaanse partij voor dierenrechten, de aanhouding veroordeelde. Volgens woordvoerster Yolanda Morales was de situatie inderdaad delicaat, maar zou de politie in zo een geval opgeleid zijn om anders te handelen. Het gedrag van de honden in een dergelijke context is volgens PACMA “normaal en voorspelbaar”, schietpartijen zouden dus wel degelijk te vermijden zijn. De politievakbond verdedigt de agenten en zegt dat ze wel degelijk volgens het boekje hebben gehandeld.

Ga naar de inhoud