Prado museum in Madrid zal nachtelijke openingstijden voortzetten na 1 april

Prado museum in Madrid zal nachtelijke openingstijden voortzetten na 1 april
Beeld: Canva

Prado museum in Madrid zal nachtelijke openingstijden voortzetten na 1 april

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het Prado museum in Madrid zal vanaf één april weer openen in de late uurtjes. Dit zal gebeuren met dezelfde formule die gebruikt werd bij ‘Prado de noche’ (Prado in de nacht), waarbij de expositieruimtes gratis toegankelijk waren tussen half negen en half twaalf ‘s avonds. Met deze openingstijden zijn al proeven uitgevoerd in maart en vanwege het succes is nu besloten om dit voort te zetten in april.

Volgens het persbericht dat het museum heeft uitgestuurd zal de hoofdrolspeler deze keer de begane grond van het Villanueva gebouw zijn. Hier zijn beroemde werken te zien zoals ‘De tuin der lusten’ van Jeroen Bos of ‘El 3 de mayo’ (drie mei) van Francisco de Goya. Bezoekers kunnen daar nu dus op ongebruikelijke uren van genieten. 

Het museum wil met dit programma de bekendheid van het instituut vergroten door middel van de nachtelijke structurele opening van de expositieruimtes op elke eerste zaterdag van de maand. 

Het project werd voor het eerst getest op zondag 5 maart. Dit was direct een groot succes. Er waren lange rijen en het museum was compleet volgeboekt. Het publiek was zeer divers met onder andere bezoekers van onder de dertig jaar die voor het eerst naar het Prado museum waren gekomen. 

De openingsavond op 5 maart werd bijgewoond door ruim 2.300 mensen. Tijdens deze avond was de ‘Galería Central’ (de centrale galerij) geopend. Hier waren werken te zien van onder andere Tintoretto, Tiziano en Rubens.

Ga naar de inhoud