Stad van kunsten en wetenschappen in Valencia gaat uitbreiden

Stad van kunsten en wetenschappen in Valencia gaat uitbreiden
Beeld: Canva

Stad van kunsten en wetenschappen in Valencia gaat uitbreiden

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias’ oftewel de stad van de kunsten en de wetenschappen in Valencia gaat binnenkort uitbreiden. Het plan is om in de komende maanden te beginnen en dan 20.000 vierkante meter bij het complex aan te bouwen. Dit alles zou het project dat in 1990 werd begonnen moeten voltooien. Er zal een internationaal concours worden gehouden voor ideeën over hoe het eruit moet komen te zien. 

Dit alles is aangekondigd door de president van de Comunidad Valenciana, Ximo Puig. Het complex bestaat 25 jaar en de aankondiging werd gedaan tijdens de bijeenkomst waar dit werd gevierd. “De stad van de kunsten en de wetenschappen is een onaf werk en op een bepaalde manier zal het altijd geactualiseerd moeten worden. De permanente vernieuwing zal altijd voor levendigheid en actualiteit zorgen”, volgens Puig. 

Er zal in de komende maanden een internationaal concours worden gehouden voor ideeën voor het project. Hierbij wordt vooral gekeken naar visie. Dat is een visie die volgens de president over de roeping van het complex gaat, die toch ook niet anders is dan wetenschap en cultuur. 

Het complex is al enige tijd een groot succes en Puig noemt zelfs dat “we onderweg zijn om alle records te verbreken”. Dit zegt hij omdat er tot 19 maart al 456.000 bezoekers zijn geweest in de musea in het complex. Dat is al 40% meer dan vorig jaar en 16% meer dan in 2019, het jaar waarin tot nu toe de meeste bezoekers werden ontvangen. 

Het succes levert ook economisch gezien voordeel op. Waar het complex in 2015 nog 30.7 miljoen verlies leed, heeft het nu al meer dan 3 miljoen winst gemaakt dit jaar. Hiermee wordt het complex nog waardevoller voor de stad, waarin het iconische complex een belangrijke rol speelt. 

De Ciudad de las Artes y las Ciencias is een indrukwekkend cultureel en wetenschappelijk complex gelegen in Valencia, Spanje. Het omvat verschillende architectonische wonderen zoals het Hemisfèric, het Oceanogràfic en het Príncipe Felipe Science Museum. Het is een populaire bestemming voor toeristen en biedt veel activiteiten en evenementen voor bezoekers van alle leeftijden.

Ga naar de inhoud