Mysterieuze lichten aan de hemel boven Teruel hebben geen buitenaardse oorsprong

Mysterieuze lichten aan de hemel boven Teruel hebben geen buitenaardse oorsprong
Beeld: @mysteryorigin / X

Mysterieuze lichten aan de hemel boven Teruel hebben geen buitenaardse oorsprong

De sociale media stroomden vrijdagavond vol met beelden die waren vastgelegd in de provincies Teruel in het zuiden van Aragón en de provincie Castellón in het noorden van de regio Valencia. Ze toonden een schilderachtige samenstelling van bewegende lichten. Het leek wel een sciencefictionfilm, maar de vraag is of we hier te maken hebben met buitenaards leven?

Vrijdagavond was een lichtchoreografie in de vorm van een schijf, van grote omvang, zeer scherp en in blauwe en rode tinten te zien. De meeste foto’s en video’s werden vastgelegd in de buurt van de dorpen Valderrobles en Rafales in de Matarraña streek van de provincie Teruel. Al snel rezen de vermoedens en theorieën op: waren ze van aardse oorsprong of hadden ze een verklaring die verder ging? Zijn de aliens al op aarde? 

De verklaring werd gegeven door de ‘X’-account @mysteryorigin, en helaas voor de ufo-enthousiasten en liefhebbers van de ‘X-Files’ bracht dit geen opwindend nieuws. Na het traceren van de zichtbooglijnen met behulp van de beelden en het gezichtspunt dat ze boden, werd aangegeven dat het een veel voorkomend effect is dat wordt veroorzaakt door lichtbundels die vanaf de grond worden uitgestraald en weerkaatsen op de wolken die aanwezig waren vanwege de weersomstandigheden op Goede Vrijdagnacht.

Hun oorsprong lag in een openluchttentoonstelling, de Solo Houses Summer Group Show, een kunstproject in Matarraña waarvan de coördinaten overeenkwamen met het gebied waar de lichtbundels vandaan kwamen. Nadat ze waren benaderd door het account dat deze uitleg lanceerde, bevestigden ze dat ze ervoor hadden gezorgd dat de verbeelding van de verbaasde getuigen van dit fenomeen enkele uren de vrije loop had gehad.

Ga naar de inhoud