Spanje op zesde plaats wat betreft elektriciteitsprijzen binnen de EU

Spanje op zesde plaats wat betreft elektriciteitsprijzen binnen de EU

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje is volgens de laatste gegevens van Eurostat niet het land met de duurste elektriciteit maar het staat op de zesde plaats. In het tweede halfjaar van 2017 was de prijs voor 100 kilowattuur (kWh) 21,80 euro terwijl het gemiddelde van de EU 20,50 euro was. Als gekeken wordt naar de prijs zonder de toegevoegde belastingen staat Spanje op de derde plaats, net achter Ierland en België.

Spanje is het zesde land binnen de Europese Unie (EU) wat betreft de duurste elektriciteitsprijs in huishoudens . De nummer een op de lijst is Duitsland met een gemiddeld bedrag van 30,50 euro per kWh gevolgd door Denemarken met 30,10 eur per kWh en België met 28,80 euro per kWh, Ierland met 23,60 euro per kWh, Portugal met 22,30 euro per kWh en dan Spanje op de zesde plaats met 21,80 euro per kWh. Nederland staat op de lijst met ongeveer 15,60 euro per kWh, onder het EU gemiddelde van 20,50 euro per kWh.

Als gekeken wordt naar de elektriciteitsprijzen zonder de belastingen meegerekend, dan staat Spanje op de derde plaats op de lijst. Terwijl binnen de EU het gemiddelde aan belastingen 40% is, is dat in Spanje 21%. In Denemarken geldt een 69% belastingen op de energieprijs terwijl dat in België 38% is en in Nederland 26%.

Gas

Wat betreft de gasprijzen staat Spanje op de vierde plaats op de lijst van EU landen met een prijs van 8,65 euro per 100 kWh, een 0,9% meer dan in 2016. Spanje staat achter Zweden met 11,25 euro, Denemarken met 8,75 euro en Italië met 8,74 euro per 100 kWh. Achter Spanje staat Nederland met een gemiddelde gasprijs van 8,15 euro per 100 kWh en België met 5,52 euro per 100 kWh.

Bekijk de lijst van Eurostat HIER (PDF)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.