skip to Main Content
Zidane treedt af als trainer van Real Madrid
El Pais

Zidane treedt af als trainer van Real Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Zidane treedt af als trainer van Real Madrid

El Pais

VOETBAL – De Franse voormalig international en tot voor kort hoofdtrainer van Real Madrid heeft nog geen vijf dagen na het winnen van de derde Champions League titel op rij met zijn voetbalteam ontslag genomen. Volgens de Franse coach heeft Madrid een trainer nodig die het niveau hoog blijft houden, iets wat nodig is om meer titels te winnen en om op het hoogste niveau mee te kunnen draaien.

Zinedine Zidane begon twee jaar en vijf maanden geleden in januari 2016 zijn loopbaan als trainer van het eerste elftal van Real Madrid en nu 887 dagen en 9 titels later stopt de Fransman ermee. Hij neemt zelf ontslag omdat dit de beste beslissing is voor de club aangezien Madrid op het hoogste niveau alles moet geven en hij dat niet kan beloven.

Het huidige contract moest voor eind juni van dit jaar verlengd worden maar zover zal het dus niet komen. Real Madrid moet dus voor het komende voetbalseizoen op zoek gaan naar een nieuwe trainer. De clubvoorzitter Florentino Perez heeft nog geen namen genoemd van mogelijke kandidaten.

Zinedine Zidane heeft als trainer bij Real Madrid negen titels weten te winnen, te weten drie keer de UEFA Champions League in 2016, 2017 en dit jaar 2018; twee keer de UEFA Super Cup in 2016 en 2017; twee keer de Wereldkampioenschap voetbal voor clubs in 2016 en 2017; een keer de Spaanse competitie Primera División La Liga in 2017 en een keer de Supercopa de España in 2017.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Zinedine Zidane nam een goed draaiende club over maar naar 2 ½ staat de ploeg er ongeveer net zo voor als toen Luis Enrique Barcelona verliet. Ik denk ook niet dat clubs als München of Manchester voor hem in de rij staan

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken