Zidane treedt af als trainer van Real Madrid

Zidane treedt af als trainer van Real Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – De Franse voormalig international en tot voor kort hoofdtrainer van Real Madrid heeft nog geen vijf dagen na het winnen van de derde Champions League titel op rij met zijn voetbalteam ontslag genomen. Volgens de Franse coach heeft Madrid een trainer nodig die het niveau hoog blijft houden, iets wat nodig is om meer titels te winnen en om op het hoogste niveau mee te kunnen draaien.

Zinedine Zidane begon twee jaar en vijf maanden geleden in januari 2016 zijn loopbaan als trainer van het eerste elftal van Real Madrid en nu 887 dagen en 9 titels later stopt de Fransman ermee. Hij neemt zelf ontslag omdat dit de beste beslissing is voor de club aangezien Madrid op het hoogste niveau alles moet geven en hij dat niet kan beloven.

Het huidige contract moest voor eind juni van dit jaar verlengd worden maar zover zal het dus niet komen. Real Madrid moet dus voor het komende voetbalseizoen op zoek gaan naar een nieuwe trainer. De clubvoorzitter Florentino Perez heeft nog geen namen genoemd van mogelijke kandidaten.

Zinedine Zidane heeft als trainer bij Real Madrid negen titels weten te winnen, te weten drie keer de UEFA Champions League in 2016, 2017 en dit jaar 2018; twee keer de UEFA Super Cup in 2016 en 2017; twee keer de Wereldkampioenschap voetbal voor clubs in 2016 en 2017; een keer de Spaanse competitie Primera División La Liga in 2017 en een keer de Supercopa de España in 2017.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.