Alleenwonende man valt in badkamer in woning dichtbij Madrid en wordt gered dankzij Alexa

Alleenwonende man valt in badkamer in woning dichtbij Madrid en wordt gered dankzij Alexa
Beeld: 123rf

Alleenwonende man valt in badkamer in woning dichtbij Madrid en wordt gered dankzij Alexa

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een 42-jarige man die op het moment van zijn val in de badkamer van een appartement in de gemeente Alcorc贸n (Madrid) zichzelf niet meer kon bewegen, kon op een wel heel moderne manier hulp vragen. Dat deed hij door aan zijn Amazon slimme luidspreker Alexa te vragen 112 te bellen.

Het ongeval gebeurde in een straat in de gemeente Alcorc贸n in de autonome regio Madrid. De 42-jarige man was alleen thuis en kwam in de badkamer ten val waarna hij zich praktisch niet meer kon bewegen.

Vanwege zijn situatie waarin hij zijn mobiele telefoon niet kon bereiken, besloot hij zijn Amazon luidspreker en virtuele assistent Alexia om hulp te vragen. Op deze manier kon hij contact maken met 112 die de hulpdiensten naar de woning stuurde.

De politie kwam als eerste ter plaatse gevolgd door een ambulance en uiteindelijk de brandweer die probeerde de deur te openen. Maar de gevallen man had zijn sleutels aan de binnenkant van de deur zitten waarop de brandweer besloot om via een raam de woning te betreden en de deur van binnenuit te openen.

Voor de lezers die het systeem niet kennen, Alexa is een virtuele assistent ontwikkeld door het online warenhuis Amazon en wordt gebruikt met de Amazon Echo en de Amazon Echo Dot-slimme speakers. De gebruiker kan er gewoon tegen spreken om muziek af te spelen, actielijsten te maken, alarms in te stellen, en allerlei informatie op te vragen zoals het weer, de verkeerssituatie, sport of nieuws.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar informaci贸n de boletines y promociones a trav茅s de correo electr贸nico.
Legitimaci贸n: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites ser谩n ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificaci贸n, supresi贸n, oposici贸n y dem谩s derechos legalmente establecidos a trav茅s del email info@spanjevandaag.com
Informaci贸n adicional: Encontrar谩s m谩s informaci贸n en la pol铆tica de privacidad.