Alleenwonende man valt in badkamer in woning dichtbij Madrid en wordt gered dankzij Alexa

Alleenwonende man valt in badkamer in woning dichtbij Madrid en wordt gered dankzij Alexa
Beeld: 123rf

Alleenwonende man valt in badkamer in woning dichtbij Madrid en wordt gered dankzij Alexa

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een 42-jarige man die op het moment van zijn val in de badkamer van een appartement in de gemeente Alcorcón (Madrid) zichzelf niet meer kon bewegen, kon op een wel heel moderne manier hulp vragen. Dat deed hij door aan zijn Amazon slimme luidspreker Alexa te vragen 112 te bellen.

Het ongeval gebeurde in een straat in de gemeente Alcorcón in de autonome regio Madrid. De 42-jarige man was alleen thuis en kwam in de badkamer ten val waarna hij zich praktisch niet meer kon bewegen.

Vanwege zijn situatie waarin hij zijn mobiele telefoon niet kon bereiken, besloot hij zijn Amazon luidspreker en virtuele assistent Alexia om hulp te vragen. Op deze manier kon hij contact maken met 112 die de hulpdiensten naar de woning stuurde.

De politie kwam als eerste ter plaatse gevolgd door een ambulance en uiteindelijk de brandweer die probeerde de deur te openen. Maar de gevallen man had zijn sleutels aan de binnenkant van de deur zitten waarop de brandweer besloot om via een raam de woning te betreden en de deur van binnenuit te openen.

Voor de lezers die het systeem niet kennen, Alexa is een virtuele assistent ontwikkeld door het online warenhuis Amazon en wordt gebruikt met de Amazon Echo en de Amazon Echo Dot-slimme speakers. De gebruiker kan er gewoon tegen spreken om muziek af te spelen, actielijsten te maken, alarms in te stellen, en allerlei informatie op te vragen zoals het weer, de verkeerssituatie, sport of nieuws.

Ga naar de inhoud