Vrouwenelftal FC Barcelona wint met de Copa del la Reina historische derde titel

Vrouwenelftal FC Barcelona wint met de Copa del la Reina historische derde titel
Beeld: FC Barcelona / Twitter

Vrouwenelftal FC Barcelona wint met de Copa del la Reina historische derde titel

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Het vrouwenelftal van FC Barcelona laat de mannen van dezelfde Catalaanse club een … ruiken door alweer de derde titel te winnen dit voetbalseizoen. Wat Messi en collega’s maar niet lijkt te lukken, lijkt voor Lieke Martens en haar collega’s geen enkel probleem. Zondag wist Barça Femenina de Copa de la Reina beker te winnen, alweer de derde titel dit voetbalseizoen.

Het wordt of is eigenlijk een historisch voetbalseizoen voor het vrouwenelftal van FC Barcelona. Zondag wist het team van de Nederlandse Lieke Martens met 4-2 van Levante te winnen en zo de Copa de la Reina beker mee naar huis te nemen.

Dit keer wist Lieke Martens weliswaar niet zelf te scoren maar ze zorgde er wel voor dat Alexia Putellas twee keer kon scoren, Patricia Guijarro een keer en Marta Torrejon ook een keer de bal in het doel van Levante kon schieten.

De Copa de la Reina is de vrouwelijke tegenhanger van de Copa del Rey van het mannenvoetbal en is een nationale bekercompetitie.

Champions League en Liga

FC Barcelona Femenina wist op 16 mei ook voor het eerst de UEFA Women’s Champions League overtuigend te winnen door het Engelse Chelsea met 0-4 van het veld te spelen. 

Het vrouwenelftal van FC Barcelona stond in 2018/2019 ook al in de finale maar verloor deze met 4-1 van Olympique Lyon die al 7 keer de UEFA Women’s Champions League wist te winnen. 

FC Barcelona Femenina heeft het voetbalseizoen 2019/2020 ook de nationale Primera División Femenina of La Liga Femenina gewonnen. Deze werd vanwege de corona-pandemie uiteindelijk in 2021 verder afgemaakt omdat deze vroegtijdig moest eindigen.

femenina2
Beeld: FC Barcelona / Twitter
Ga naar de inhoud