De Spaanse politie zoekt deze tien meest gezochte criminelen waaronder een Belg

De Spaanse politie zoekt deze tien meest gezochte criminelen waaronder een Belg
Beeld: Policía Nacional

De Spaanse politie zoekt deze tien meest gezochte criminelen waaronder een Belg

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Policía Nacional is een campagne gestart om de tien meest bezochte nationale en internationale criminelen te zoeken. Daarbij vraagt de nationale politie dus ook om hulp van de inwoners en bezoekers van Spanje want als je een van bovenstaande criminelen ergens ziet, moet je meteen de politie waarschuwen via het gratis telefoonnummer 091.

Enkele van de onderstaande meest gezochte criminelen worden al 15 jaar gezocht. Aangezien Spanje een geliefd land is bij delinquenten en criminelen om zich te verschuilen en de politie eenheden in Spanje ook regelmatig gezochte criminelen weten te lokaliseren en vangen, wil de Policía Nacional nu hetzelfde doen voor deze tien meest gezochte criminelen.

Het je een van bovenstaande 9 mannen (waaronder een Belg: de laatste op onze lijst en rechtsonder op de foto) en 1 vrouw in Spanje of ergens anders gezien, stuur dan een email naar losmasbuscados@policia.es of bel gratis met 091. Het gaat om nationaal en internationaal gezochte criminelen. Alleen al in 2021 wist de Spaanse politie 417 gezochte delinquenten te arresteren waarna het aantal in Spanje aangehouden criminelen sinds 2017 is gestegen naar 2.272.

Van linksboven naar rechtsonder op de bovenstaande foto gaat het om de volgende personen met helemaal rechtonder de meest gezochte Belg:

Derek McGraw Ferguson is een 58-jarige Brit die gezocht wordt voor moord op een horecamedewerker in juni 2017 in Glasgow. Derek is een kalende man van 1.55 meter lang bij wie een deel van zijn linkeroor mist. Hij kan een pruik dragen en zijn oor kan door plastische chirurgie bijgewerkt zijn.

Manuel Bellido Moreno is een 46-jarige 2 meter lange man die gezocht wordt voor het uitgeven en distribueren van vals geld waarvoor hij tot een celstraf van negen jaar is veroordeeld.

Manuel Herrero Muñoz is een 33-jarige man die in Mexico stad een andere man heeft vermoord. De man is 1.75 meter lang en heeft een opvallende tatoeage van een anker op zijn linker middelvinger. Hij spreekt perfect Engels.

Norbert Kohler is een 44-jarige man die gezocht wordt voor het in het bezit hebben van 212 kilo cocaïne in Majadahonda (Madrid). Daarnaast was hij als bendelid betrokken bij negen overvallen in Tsjechië waarbij ook mensen werden ontvoerd.

Luis Martínez Calleja is 29 jaar oud en 1,68 meter lang. Hij is een bekende crimineel in Madrid en gespecialiseerd in overvallen waarvoor hij ook veroordeeld is.

Ramón Saavedra López is 38 jaar oud en 1.65 meter lang en is een voortvluchtige crimineel die beschuldigd wordt van opzettelijke doodslag van zijn voormalige baas om een schuld van 200 euro.

Viviana Andrea Vallejo Gutiérrez is de enige vrouw in dit rijtje van 10 criminelen. Ze is 36 jaar oud en 1,48 meter lang en voortvluchtig voor het faciliteren van vrouwen die daarna hun schuld moesten betalen door prostitutie te beoefenen

Diego Darío González Ghersi is 40 jaar oud en 1,70 meter lang met tatoeages op beide benen, beide armen en rug. Hij wordt gezocht wegens vermeend seksueel misbruik van zijn eigen minderjarige dochter die vijf jaar lang door hem werd misbruikt.

Nikolay Shterev Kurkuchev is 53 jaar oud en wordt gezocht als de vermeende leider van een internationale organisatie die zich inzet voor de handel in grote hoeveelheden verdovende middelen via containers van Zuid-Amerika naar Europa.

Tom Michielsen Tom Richard Diane Michielsen is een 46-jarige Belg die ook de namen Vermeiren of Heinrich Schmidt kan gebruiken. Hij is naar verluidt betrokken bij  misdrijven die verband houden met drugshandel, witwassen van geld en wapenhandel. Hij wordt beschouwd als een gevaarlijke voortvluchtige omdat hij mogelijk in het bezit is van vuurwapens. Hij is normaal gebouwd en heeft blauwe ogen.

Ga naar de inhoud