IKEA viert feestelijk 15-jarige bestaan in Málaga

IKEA viert feestelijk 15-jarige bestaan in Málaga
Beeld: @malaga / twitter

IKEA viert feestelijk 15-jarige bestaan in Málaga

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Onder het thema ’15 jaar geeft een hele hoop’, markeert Ikea haar 15-jarige aanwezigheid in Málaga, waarbij het meer dan 42 miljoen bezoekers heeft verwelkomd sinds het daar arriveerde. Afgelopen jaar hebben drie miljoen mensen een bezoek gebracht aan de Zweedse winkel in de stad, een stijging van 4% vergeleken met het jaar daarvoor. Deze resultaten hebben ervoor gezorgd dat de winkel de hoogste verkoopcijfers heeft op nationaal niveau, zelfs hoger dan in steden als Barcelona of Madrid.

Málaga wordt erkend als een belangrijk handelspunt voor de Zweedse onderneming. Dankzij de nabijheid van de Costa del Sol, is de invloed van de buitenlandse markt aanzienlijk. Dit komt voornamelijk door toeristen die een tweede huis hebben in de provincie Andalusië. De winkel in Málaga telt 635 werknemers, ondersteund door een jong team met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar, waarbij vrouwen 60% van het personeel vormen.

De Málaga-gemeenschap blijft uitbreiden, met nieuwe winkels van het Zweedse merk die in Marbella zijn geopend en de aanstaande grote opening van een logistiek centrum in Antequera, waarvoor het bedrijf een investering van 60 miljoen euro heeft gedaan. Dit centrum zal producten rechtstreeks aan klanten leveren en is volgens de regiomanager van Ikea op weg om een belangrijk lokaal en regionaal referentiepunt te worden. Na de ingebruikname van de locatie in Antequera, staat er een verdere opening op de planning in juli, in de stad Almería.

De festiviteiten ter ere van het 15-jarig jubileum van het bedrijf zijn in volle gang, en van 2 tot 4 juni zijn er diverse activiteiten en speciale aanbiedingen in de winkel gepland ter viering van deze mijlpaal. Enkele hoogtepunten zijn live muziek, decoratie workshops, kinderentertainment en proeverijen.

De IKEA-winkel in Málaga, gelegen nabij Plaza Mayor, werd officieel geopend op 31 oktober 2007. De opening trok meer dan 18.000 mensen, en het verkeer rondom de winkel werd goed beheerd dankzij vooraf opgestelde verkeersplannen. De eerste klant, Lufti Zeton Gómez uit Málaga, die 12,5 uur buiten de winkel had gewacht, ontving een cheque van 300 euro van de winkelmanagers. De winkel had een succesvolle eerste dag met de verkoop van 16 complete keukens en ongeveer 5.000 mensen die zich aanmelden voor de “Ikea Family”-kaart. De IKEA-winkel in Málaga, de elfde op het Spaanse vasteland, heeft een verkoopruimte van 20.000 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen, en een parkeerplaats voor klanten met ruimte voor 2.400 voertuigen.

Ga naar de inhoud