Search
menu
Search

Vrouw bevalt midden op straat in Madrid van een baby met hulp van een verpleegster

Vrouw bevalt midden op straat in Madrid van een baby met hulp van een verpleegster
Beeld: @EmergenciasMad / twitter

Vrouw bevalt midden op straat in Madrid van een baby met hulp van een verpleegster

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een vrouw is op dinsdagmiddag bevallen van een baby in de wijk Villaverde in Madrid. Ze kreeg hulp van een verpleegster volgens de hulpdiensten van Madrid. Het voorval vond plaats in de calle Villajoyosa ter hoogte van nummer 85. De vrouw is 28 jaar oud en wilde een taxi nemen, maar was niet op tijd omdat haar water brak. Op dat moment kwam er een verpleegster langs die de vrouw besloot te helpen. 

De inwoners van de straat hadden ook de hulpdiensten gebeld. Een ambulance van Saumur-Protección Civil kwam ook al snel. Hen restte echter niet meer dan het doorsnijden van de navelstreng van de kleine baby. Het pasgeboren kindje is een meisje. Zowel moeder als dochter verkeren in goede gezondheid. Ze zijn samen naar het 12 de Octubre ziekenhuis overgebracht, waar ze zich nu op de neonatologieafdeling bevinden. 

Op het twitteraccount van Emergencias Madrid (hulpdiensten Madrid) is een bericht te vinden over de geboorte. Hierin wordt het voorval beschreven en is ook een video te zien van moeder en kind op de brancard die de ambulance in worden gereden. De kleine baby is kort te zien en ligt in de armen van haar moeder onder een warme deken. Ook in de video wordt de hulp van de verpleegster die toevallig langs kwam en vrij was besproken en de samenwerking met het ambulancepersoneel. Verder staat in het bericht zelf nog een felicitatie om de snelle geboorte te vieren.

Ga naar de inhoud