Geen paard en wagen meer als de temperaturen te hoog zijn in Palma de Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – De gemeente Palma de Mallorca heeft een nieuw decreet uitgegeven waarbij het niet meer is toegestaan met paard en wagen te rijden als de Spaanse weerdienst een oranje of rood weeralarm heeft afgegeven. Het is met extreem warm weer in de toekomst niet meer toegestaan voor de eigenaren van de paard en wagens om tussen 12 en 17 uur rond te rijden met toeristen.

De gemeente ziet het als haar verantwoordelijkheid om voor het welzijn van de dieren, in dit geval paarden, te zorgen als er sprake is van extreme weersomstandigheden wat betreft de hitte. Dat houdt in dat wanneer de Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) een oranje of rood weeralarm afgeeft voor Mallorca er automatisch tussen 12 en 17 uur geen paard en wagens zijn toegestaan op straat.

Met een oranje weeralarm is het weer gevaarlijk waarbij er ongewone meteorologische omstandigheden verwacht worden waardoor schade en ongevallen zouden kunnen optreden. In het geval van een rood weeralarm is het erg gevaarlijk en worden er bijzondere meteorologische omstandigheden worden verwacht waarbij er gezondheidsproblemen kunnen optreden.

Als er sprake is van een weeralarm met de kleuren oranje of rood wordt dat door de Aemet een dag van te voren bekend gemaakt via de officiële website. Het is niet de gemeente die dit in de gaten dient te houden maar de eigenaren van de paard en wagens zelf, aldus de gemeente.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Hoop dat ze zich er aan houden

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.