Search
menu
Search

Geen paard en wagen meer als de temperaturen te hoog zijn in Palma de Mallorca

Oeps ... foto ontbreekt!

Geen paard en wagen meer als de temperaturen te hoog zijn in Palma de Mallorca

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De gemeente Palma de Mallorca heeft een nieuw decreet uitgegeven waarbij het niet meer is toegestaan met paard en wagen te rijden als de Spaanse weerdienst een oranje of rood weeralarm heeft afgegeven. Het is met extreem warm weer in de toekomst niet meer toegestaan voor de eigenaren van de paard en wagens om tussen 12 en 17 uur rond te rijden met toeristen.

De gemeente ziet het als haar verantwoordelijkheid om voor het welzijn van de dieren, in dit geval paarden, te zorgen als er sprake is van extreme weersomstandigheden wat betreft de hitte. Dat houdt in dat wanneer de Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) een oranje of rood weeralarm afgeeft voor Mallorca er automatisch tussen 12 en 17 uur geen paard en wagens zijn toegestaan op straat.

Met een oranje weeralarm is het weer gevaarlijk waarbij er ongewone meteorologische omstandigheden verwacht worden waardoor schade en ongevallen zouden kunnen optreden. In het geval van een rood weeralarm is het erg gevaarlijk en worden er bijzondere meteorologische omstandigheden worden verwacht waarbij er gezondheidsproblemen kunnen optreden.

Als er sprake is van een weeralarm met de kleuren oranje of rood wordt dat door de Aemet een dag van te voren bekend gemaakt via de officiële website. Het is niet de gemeente die dit in de gaten dient te houden maar de eigenaren van de paard en wagens zelf, aldus de gemeente.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?