Heineken geeft de schuld aan Mercadona vanwege slechte resultaten

Slechte resultaten Heineken is schuld Mercadona
Beeld: 123rf

Heineken geeft de schuld aan Mercadona vanwege slechte resultaten

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Nederlandse bierbrouwer Heineken is in Spanje een van de grootste van het land maar bij de bedrijfsresultaten die afgelopen maandag werden gepresenteerd bleek dat de verkopen van de Heineken biermerken licht gedaald zijn het afgelopen jaar. Daarbij geeft men indirect de schuld aan ‘una gran cadena de comercio minorista’ wat door de kenners als de Mercadona gezien wordt.

Weliswaar geeft Heineken niet direct aan dat het om de Mercadona gaat maar de experts weten wat bedoeld wordt als men het over een grote supermarktketen heeft. De Mercadona heeft een marktaandeel van 24,3% en is verreweg de grootste supermarktketen in Spanje met op de biermarkt een aandeel van 21,7%.

Maar in de Mercadona worden minder bieren verkocht die bij de Heineken groep horen in Spanje en besteedt de Valenciaanse supermarktketen meer aandacht aan de eigen biermerken en regionale biersoorten. Maar feit is dat het aantal biermerken van de Heineken groep hetzelfde is gebleven bij de Mercadona maar men heeft er minder bier verkocht omdat er meer variëteit is gekomen en de klant een grotere keuze heeft.

Heineken verkoopt in Spanje maar liefst 27 biermerken maar slechts twee merken van deze keten zijn bij de Mercadona te vinden, de groene Heineken blikjes (geen flesjes) en Falke, een alcoholvrij bier.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.