Heineken geeft de schuld aan Mercadona vanwege slechte resultaten

Oeps ... foto ontbreekt!

Heineken geeft de schuld aan Mercadona vanwege slechte resultaten

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Nederlandse bierbrouwer Heineken is in Spanje een van de grootste van het land maar bij de bedrijfsresultaten die afgelopen maandag werden gepresenteerd bleek dat de verkopen van de Heineken biermerken licht gedaald zijn het afgelopen jaar. Daarbij geeft men indirect de schuld aan ‘una gran cadena de comercio minorista’ wat door de kenners als de Mercadona gezien wordt.

Weliswaar geeft Heineken niet direct aan dat het om de Mercadona gaat maar de experts weten wat bedoeld wordt als men het over een grote supermarktketen heeft. De Mercadona heeft een marktaandeel van 24,3% en is verreweg de grootste supermarktketen in Spanje met op de biermarkt een aandeel van 21,7%.

Maar in de Mercadona worden minder bieren verkocht die bij de Heineken groep horen in Spanje en besteedt de Valenciaanse supermarktketen meer aandacht aan de eigen biermerken en regionale biersoorten. Maar feit is dat het aantal biermerken van de Heineken groep hetzelfde is gebleven bij de Mercadona maar men heeft er minder bier verkocht omdat er meer variëteit is gekomen en de klant een grotere keuze heeft.

Heineken verkoopt in Spanje maar liefst 27 biermerken maar slechts twee merken van deze keten zijn bij de Mercadona te vinden, de groene Heineken blikjes (geen flesjes) en Falke, een alcoholvrij bier.

Ga naar de inhoud