Hoge verkoop Tesla 3 model in Spanje dankzij pre-venta

Hoge verkoop Tesla 3 model in Spanje dankzij pre-venta
Beeld: Tesla

MADRID – In februari van dit jaar arriveerde de Tesla Model 3 in Europa en ook in Spanje werd het nieuwste en goedkoopste model van Tesla verkocht. Terwijl Tesla Model 3 in Nederland tijdens de eerste zes maanden er in slaagde om in de top 3 te komen van best verkochte modellen, is ook de verkoop in Spanje hoog te noemen.

In Nederland werden er het eerste half jaar 6.063 Tesla Model 3 auto’s verkocht. In Spanje en in de rest van Europa zijn op dit moment alleen nog de twee duurste modellen, te weten de Long Range Dual Motor en de Long Range Dual Motor Performance te koop.

In Spanje werden in de maand maart 396 eenheden verkocht. Dat is voor een maand best een hoog aantal maar bij lange na niet hetzelfde als de 527 Audi A4 modellen of 445 BMW Serie 3 en 531 Mercedes C klasse. Daarbij moet wel gezegd worden dat van deze laatste merken er meerdere modellen zijn en veel auto’s gekocht werden door autoverhuurbedrijven en leasemaatschappijen.

Als men deze laatste weg haalt zijn de cijfers heel anders en eindigt de verkoop van de Audi A4 in 324 eenheden, de BMW Serie 3 in 342 eenheden en de Mercedes C klasse in 322 eenheden en dus heeft de Tesla Model 3 met 396 meer auto’s verkocht aan particulieren in de maand maart.

UPDATE: Na de start van de verkoop van Tesla Model 3 in Spanje in februari is het aantal verkochte auto’s in vijf maanden tijd gestegen naar 1.051 voertuigen, meer dan de Nissan LEAF en Renault ZOE. In de elektrische auto-setor wist Tesla met Model 3 de eerste plaats wat betreft verkopen te halen.

De goedkoopste versie is in Spanje de Standard Plus die vanaf 48.200 euro verkocht wordt. De Model 3 Performance wordt in Spanje verkocht vanaf 68.500 euro. Beide Tesla Model 3 modellen zijn veel duurder dan de Nissan LEAF e+ (vanaf 42.950 euro) en Renault ZOE R90 (vanaf 21.862 euro).

Verwacht wordt dat de verkopen van de Tesla Model 3 zullen verbeteren naarmate men de andere modellen, te weten Standard Range RWD, Standard Range Plus RWD en de Long Range RWD gaat verkopen in Spanje en Europa (wellicht eind 2019).

Tesla heeft ook aangekondigd dat men van plan is voor eind 2020 alleen in Spanje 20 nieuwe Superchargers V3 (250 kW) te installeren. Voor eind 2019 zullen er laadstations komen in Benavente (Zamora), Santander, Pamplona, Aranda de Duero (Burgos), Madrid Norte, Jerez de la Frontera (Cádiz) en Sevilla.

Daar moeten voor het einde van 2020 ook laadstations bij komen in Santiago de Compostela, Lugo, Verín (Orense), Oviedo, Bilbao, Huesca, Teruel, Manresa (Barcelona), Palma de Mallorca, Salamanca, Plasencia, Alicante, Córdoba, Almería en Huelva. 

Op het moment van schrijven heeft Tesla 24 superchargers in Spanje maar zal dit voor het einde van dit jaar moeten stijgen naar 43 laadstations.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

6
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
maclaren0@gmail.com

Ik vind de prijzen veel te hoog en ten slotte in spanje met electric rijden no way

Lucy

Nou Leo, je koopt een nieuwe auto toch niet alleen voor de buitenkant?

leo

Het is het in Spanje niet waard auto´s te kopen die duurder zijn dan 10.000 aangezien je een dag na de aankoop wel een deuk hebt of flinke kras van je medeweg gebruikers. Het is dus ook helemaal niet slim om dan een nieuwe auto te kopen.

Rens Voss

Gelukkig ben jij heel slim Leo, maar rij je wel je hele leven in een 20 jaar oude Lada. Ik volg je al een tijdje Leo en stel vast dat je niet veel plezier in je leventje hebt. Stel je nou toch eens voor hoe leuk het voor je is om in een spiksplinter nieuwe Tesla 3 te rijden. Daar kan je humeur alleen beter van worden. En rijdt één van je medeweggebruikers (één woord) er een kras in dan laat je die direct overspuiten op kosten van de verzekering. Moet je eens opletten hoe gelukkig die laatste paar jaar… Lees verder »

leo

Ten eerste spel je mijn naam fout Leo hier op de site is iemand anders. En ik heb een auto om van A naar B te rijden niets meer. En zo oud is hij nog niet met zijn 8 jaar op de teller. Enkel kun je nergens je auto veilig parkeren of er zit weer iemand tegenaan. En jij denkt mij te kennen? Er zitten hier 3 Leo´s en 1 leo(ik) en jij haalt ze volgens mij allemaal doorelkaar.

Piet Paella

Het klopt wel degelijk wat Leo hier schrijft.
Of je nou een oude of nieuwe auto hebt, het voertuig wordt in de straat verziekt door het weer en door de onachtzaamheid van andere automobilisten.
Inparkeren doen ze meestal met een stootje en het naast elkaar parkeren moet je zien te vermijden.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.