Hoge verkoop Tesla 3 model in Spanje dankzij pre-venta

Hoge verkoop Tesla 3 model in Spanje dankzij pre-venta
Beeld: Tesla
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – In februari van dit jaar arriveerde de Tesla Model 3 in Europa en ook in Spanje werd het nieuwste en goedkoopste model van Tesla verkocht. Terwijl Tesla Model 3 in Nederland tijdens de eerste zes maanden er in slaagde om in de top 3 te komen van best verkochte modellen, is ook de verkoop in Spanje hoog te noemen.

In Nederland werden er het eerste half jaar 6.063 Tesla Model 3 auto’s verkocht. In Spanje en in de rest van Europa zijn op dit moment alleen nog de twee duurste modellen, te weten de Long Range Dual Motor en de Long Range Dual Motor Performance te koop.

In Spanje werden in de maand maart 396 eenheden verkocht. Dat is voor een maand best een hoog aantal maar bij lange na niet hetzelfde als de 527 Audi A4 modellen of 445 BMW Serie 3 en 531 Mercedes C klasse. Daarbij moet wel gezegd worden dat van deze laatste merken er meerdere modellen zijn en veel auto’s gekocht werden door autoverhuurbedrijven en leasemaatschappijen.

Als men deze laatste weg haalt zijn de cijfers heel anders en eindigt de verkoop van de Audi A4 in 324 eenheden, de BMW Serie 3 in 342 eenheden en de Mercedes C klasse in 322 eenheden en dus heeft de Tesla Model 3 met 396 meer auto’s verkocht aan particulieren in de maand maart.

UPDATE: Na de start van de verkoop van Tesla Model 3 in Spanje in februari is het aantal verkochte auto’s in vijf maanden tijd gestegen naar 1.051 voertuigen, meer dan de Nissan LEAF en Renault ZOE. In de elektrische auto-setor wist Tesla met Model 3 de eerste plaats wat betreft verkopen te halen.

De goedkoopste versie is in Spanje de Standard Plus die vanaf 48.200 euro verkocht wordt. De Model 3 Performance wordt in Spanje verkocht vanaf 68.500 euro. Beide Tesla Model 3 modellen zijn veel duurder dan de Nissan LEAF e+ (vanaf 42.950 euro) en Renault ZOE R90 (vanaf 21.862 euro).

Verwacht wordt dat de verkopen van de Tesla Model 3 zullen verbeteren naarmate men de andere modellen, te weten Standard Range RWD, Standard Range Plus RWD en de Long Range RWD gaat verkopen in Spanje en Europa (wellicht eind 2019).

Tesla heeft ook aangekondigd dat men van plan is voor eind 2020 alleen in Spanje 20 nieuwe Superchargers V3 (250 kW) te installeren. Voor eind 2019 zullen er laadstations komen in Benavente (Zamora), Santander, Pamplona, Aranda de Duero (Burgos), Madrid Norte, Jerez de la Frontera (Cádiz) en Sevilla.

Daar moeten voor het einde van 2020 ook laadstations bij komen in Santiago de Compostela, Lugo, Verín (Orense), Oviedo, Bilbao, Huesca, Teruel, Manresa (Barcelona), Palma de Mallorca, Salamanca, Plasencia, Alicante, Córdoba, Almería en Huelva. 

Op het moment van schrijven heeft Tesla 24 superchargers in Spanje maar zal dit voor het einde van dit jaar moeten stijgen naar 43 laadstations.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.