Hoge verkoop Tesla 3 model in Spanje dankzij pre-venta

Hoge verkoop Tesla 3 model in Spanje dankzij pre-venta
Beeld: Tesla

MADRID – In februari van dit jaar arriveerde de Tesla Model 3 in Europa en ook in Spanje werd het nieuwste en goedkoopste model van Tesla verkocht. Terwijl Tesla Model 3 in Nederland tijdens de eerste zes maanden er in slaagde om in de top 3 te komen van best verkochte modellen, is ook de verkoop in Spanje hoog te noemen.

In Nederland werden er het eerste half jaar 6.063 Tesla Model 3 auto’s verkocht. In Spanje en in de rest van Europa zijn op dit moment alleen nog de twee duurste modellen, te weten de Long Range Dual Motor en de Long Range Dual Motor Performance te koop.

In Spanje werden in de maand maart 396 eenheden verkocht. Dat is voor een maand best een hoog aantal maar bij lange na niet hetzelfde als de 527 Audi A4 modellen of 445 BMW Serie 3 en 531 Mercedes C klasse. Daarbij moet wel gezegd worden dat van deze laatste merken er meerdere modellen zijn en veel auto’s gekocht werden door autoverhuurbedrijven en leasemaatschappijen.

Als men deze laatste weg haalt zijn de cijfers heel anders en eindigt de verkoop van de Audi A4 in 324 eenheden, de BMW Serie 3 in 342 eenheden en de Mercedes C klasse in 322 eenheden en dus heeft de Tesla Model 3 met 396 meer auto’s verkocht aan particulieren in de maand maart.

UPDATE: Na de start van de verkoop van Tesla Model 3 in Spanje in februari is het aantal verkochte auto’s in vijf maanden tijd gestegen naar 1.051 voertuigen, meer dan de Nissan LEAF en Renault ZOE. In de elektrische auto-setor wist Tesla met Model 3 de eerste plaats wat betreft verkopen te halen.

De goedkoopste versie is in Spanje de Standard Plus die vanaf 48.200 euro verkocht wordt. De Model 3 Performance wordt in Spanje verkocht vanaf 68.500 euro. Beide Tesla Model 3 modellen zijn veel duurder dan de Nissan LEAF e+ (vanaf 42.950 euro) en Renault ZOE R90 (vanaf 21.862 euro).

Verwacht wordt dat de verkopen van de Tesla Model 3 zullen verbeteren naarmate men de andere modellen, te weten Standard Range RWD, Standard Range Plus RWD en de Long Range RWD gaat verkopen in Spanje en Europa (wellicht eind 2019).

Tesla heeft ook aangekondigd dat men van plan is voor eind 2020 alleen in Spanje 20 nieuwe Superchargers V3 (250 kW) te installeren. Voor eind 2019 zullen er laadstations komen in Benavente (Zamora), Santander, Pamplona, Aranda de Duero (Burgos), Madrid Norte, Jerez de la Frontera (Cádiz) en Sevilla.

Daar moeten voor het einde van 2020 ook laadstations bij komen in Santiago de Compostela, Lugo, Verín (Orense), Oviedo, Bilbao, Huesca, Teruel, Manresa (Barcelona), Palma de Mallorca, Salamanca, Plasencia, Alicante, Córdoba, Almería en Huelva. 

Op het moment van schrijven heeft Tesla 24 superchargers in Spanje maar zal dit voor het einde van dit jaar moeten stijgen naar 43 laadstations.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind de prijzen veel te hoog en ten slotte in spanje met electric rijden no way

Nou Leo, je koopt een nieuwe auto toch niet alleen voor de buitenkant?

Het is het in Spanje niet waard auto´s te kopen die duurder zijn dan 10.000 aangezien je een dag na de aankoop wel een deuk hebt of flinke kras van je medeweg gebruikers. Het is dus ook helemaal niet slim om dan een nieuwe auto te kopen.

Gelukkig ben jij heel slim Leo, maar rij je wel je hele leven in een 20 jaar oude Lada. Ik volg je al een tijdje Leo en stel vast dat je niet veel plezier in je leventje hebt. Stel je nou toch eens voor hoe leuk het voor je is om in een spiksplinter nieuwe Tesla 3 te rijden. Daar kan je humeur alleen beter van worden. En rijdt één van je medeweggebruikers (één woord) er een kras in dan laat je die direct overspuiten op kosten van de verzekering. Moet je eens opletten hoe gelukkig die laatste paar jaar… Lees verder »

Ten eerste spel je mijn naam fout Leo hier op de site is iemand anders. En ik heb een auto om van A naar B te rijden niets meer. En zo oud is hij nog niet met zijn 8 jaar op de teller. Enkel kun je nergens je auto veilig parkeren of er zit weer iemand tegenaan. En jij denkt mij te kennen? Er zitten hier 3 Leo´s en 1 leo(ik) en jij haalt ze volgens mij allemaal doorelkaar.

Het klopt wel degelijk wat Leo hier schrijft.
Of je nou een oude of nieuwe auto hebt, het voertuig wordt in de straat verziekt door het weer en door de onachtzaamheid van andere automobilisten.
Inparkeren doen ze meestal met een stootje en het naast elkaar parkeren moet je zien te vermijden.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.