Meest verkochte kant-en-klaar maaltijden van Mercadona

Meest verkochte kant-en-klaar maaltijden van Mercadona
Beeld: Mercadona.es

Meest verkochte kant-en-klaar maaltijden van Mercadona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Niet iedereen is fan van kant-en-klare maaltijden en de vraag is of deze gezond zijn maar feit is dat veel mensen in Spanje geen tijd of zin hebben om te koken waardoor men al snel zoekt naar ‘platos preparados’ ofwel bereide gerechten. Bij de Mercadona zijn steeds meer bereide gerechten te vinden en blijkbaar zijn er maaltijden die met tienduizenden per dag verkocht worden.

De Mercadona supermarktketen is enkele jaren geleden gestart met het openen van de zogenaamde ‘Listo para Comer’ afdelingen. Dit is de eigen keuken van de Mercadona waar elke dag vers het eten wordt klaargemaakt wat daarna door de klanten tegen schappelijke prijzen gekocht kan worden.

Maar naast de eigen keuken zijn er ook andere kant-en-klare of bereide maaltijden die in de koelingen liggen. Mercadona heeft op de eigen website in een artikel vermeld wat de best verkopende zijn, te weten de gegratineerde lasagne en gegratineerde cannelloni waarvan er dagelijks 55.000 verkocht worden.

Mercadona heeft cannelloni met vlees en boletus en drie verschillende soorten lasagne: bolognese, met spinazie en kwark (requesón) en met zalm en broccoli in het asoortiment. Deze gerechten worden al enkele jaren verkocht in de supermarkten van Mercadona maar in 2018 werd deze productlijn verbeterd door de kwaliteit te verhogen en de variatie van de ingrediënten te verstrekken. 

Deze succesvolle bereide maaltijden worden gemaakt in Buñol (Valencia) bij Totaler Platos Tradicionales. De maaltijden worden niet meer in plastic bakjes maar in houten bakjes verkocht. Daarnaast zijn deze een- of tweepersoons gerechten in slechts 5 minuten klaar te maken of beter gezegd op te warmen. We laten even achterwege of dit soort maaltijden gezond zijn en of de smaak goed is.

Naast de gegratineerde cannelloni met vlees en boletus (voor één en voor twee personen) en drie verschillende soorten lasagne: bolognese, met spinazie en kwark (requesón) en met zalm en broccoli heeft Mercadona onder de merknaam Hacendado ook Spaghetti Carbonara, Macaroni Bolognese en Risotto met paddestoelen in het assortiment. 

Beeld: Mercadona.es
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.