Spanje voert lijst aan wat betreft werkloosheid binnen Europa

Spanje voert lijst aan wat betreft werkloosheid binnen Europa
Beeld: 123rf

Spanje voert lijst aan wat betreft werkloosheid binnen Europa

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje staat op de lijst van de Europese Unie bovenaan wat betreft de werkloosheid. Het werkloosheidspercentage in Spanje was in juni 15,6% wat net iets meer is dan Griekenland met 15,5% (in april). Het gemiddelde werkloosheidspercentage van de eurozone is 7,8% en van de Europese Unie 7,1%.

Volgens de berekeningen van Eurostat zijn er in de Europese Unie meer dan 15 miljoen mensen die geen baan hebben waarvan 12,7 miljoen in de eurozone. Vergeleken met de maand mei is dat respectievelijk 281.000 en 203.000 werklozen meer maar vergeleken met de maand juni 2019 is dat respectievelijk 824.000 en 395.000 werklozen meer.

Het is de eerste keer sinds november 2018 dat er binnen de Europese Unie meer dan 15 miljoen werklozen zijn terwijl het aantal werklozen in de eurozone het hoogst is sinds februari 2019.

Spanje heeft in de maand juni een werkloosheidspercentage van 15,6% wat meer is dan het percentage in Griekenland dat in april 15,5% was (de cijfers van juni zijn niet bekend). Boven het gemiddelde van de eurozone van 7,8% staan Letland met 10,1%, Cyprus met 9,8%, Litouwen met 9,4%, Zweden met 9,3%, Kroatië met 8,8% en Italië met 8,8%.

Onder het gemiddelde van de eurozone staan Frankrijk met 7,7%, Luxemburg met 7,7% en Finland met 7,3% gevolgd door het gemiddelde van de EU met 7,1%. Alle andere landen zitten onder het EU-gemiddelde waaronder Portugal met 7%, België met 5,5% en Nederland met 4,3%. Het laagste werkloosheidspercentage is te vinden in Tsjechië met 2,6% en Polen met 3%.

Ter verduidelijking, de eurozone (EA19) bestaat uit de 19 landen België, Duitsland, Estland, Ierland, Griekenland, Spanje, Frankrijk, Italië, Cyprus, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Slowakije en Finland.

De Europese Unie (EU27) bestaat uit de 27 landen België, Bulgarije, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Estland, Ierland, Griekenland, Spanje, Frankrijk, Kroatië, Italië, Cyprus, Letland, Litouwen, Luxemburg, Hongarije, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije , Finland en Zweden.

Bekijk HIER de gegevens van eurostat (PDF)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.