Deze tolwegen worden vanaf september tolvrij in Spanje: de AP-7 en de AP-2

Deze tolwegen worden vanaf september tolvrij in Spanje: de AP-7 en de AP-2
Beeld: Europa Press

Deze tolwegen worden vanaf september tolvrij in Spanje: de AP-7 en de AP-2

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – In 2020 werd de AP-7 tussen Tarragona (vanaf Salou) tot Alicante tolvrij en hoef je ook geen tol meer te betalen op de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz. Het jaar daarvoor in 2018 werd de AP-1 tussen Burgos en Armiñón in het noorden van Spanje al tolvrij. In september dit jaar (2021) komen daar tolvrije snelwegen bij in Catalonië en Aragón.

Op 31 augustus 2021 eindigen de beheerders contracten op drie snelwegen: de AP-7 tussen Montmeló en El Papiol in Catalonië; de AP-7 tussen Tarragona en La Junquera in Catalonië; de AP-2 tussen Zaragoza en El Vendrell aan de kust (Mediterráneo). Deze snelwegen worden al 52 jaar beheerd door Acesa (Abertis) en Avasa en zijn samen goed voor 474 kilometer.

Circa 13 miljoen voertuigen hoeven vanaf 1 september geen tol meer te betalen waardoor de automobilisten en vrachtwagenchauffeurs jaarlijks 500 miljoen euro aan tol besparen.

Catalonië

In Catalonië worden twee delen van de AP-7 snelweg tolvrij. Het traject tussen Tarragona (vanaf Salou) tot aan La Junquera (grensovergang met Frankrijk) en het traject tussen Montmeló en El Papiol. Vanaf 1 september 2021 hoeven de automobilisten de 15,90 tol niet meer te betalen. Vanaf die datum zal de AP-7 dus vanaf de Spaans/Franse grens tot aan Alicante tolvrij zijn omdat er 265 nieuwe tolvrije kilometers bij komen.

De C-31, C-32 en C-33 tolwegen in Catalonië worden vanaf september ook tolvrij. In Catalonië zou de hele C-32 tolweg, die regionaal beheerd wordt, ook tolvrij worden maar daar is een wijziging in gekomen. In plaats van gratis rijden over deze weg tussen El Vendrell en Barcelona, wordt deze goedkoper gemaakt bij de tolpoort van Cubelles en bij de tunnels van Garraf. De tol bij Cubelles wordt 70 procent goedkoper en zal niet meer 4,11 euro maar 1,23 euro gaan kosten. De tunnels van Garraf worden 40 procent goedkoper en gaan in plaats van 6,60 euro nu 4,13 euro kosten vanaf september 2021 voor de automobilisten die Teletac hebben of de smartphone app Awai. De korting geldt ook alleen als de heen- en terugreis op dezelfde dag plaatsvinden.

Catalonië-Aragón

Op 31 augustus wordt ook de AP-2 tussen Zaragoza en El Vendrell aan de Catalaanse kust tolvrij. Vanaf 1 september hoeven de automobilisten die vanaf de Costa Dorada naar Zaragoza rijden de tol van 20,65 euro niet meer te betalen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.