Het wielerwoordenboek Spaans-Nederlands van Cervantes

Het wielerwoordenboek Spaans-Nederlands van Cervantes
Beeld: Freepik & Cervantes

Het wielerwoordenboek Spaans-Nederlands van Cervantes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Nederlanders en Vlamingen zijn gek op fietsen en steeds meer Spanjaarden stappen ook vaker op de tweewielers. Maar wat als je een fietsliefhebber bent en je bent in Spanje op bezoek en je moet een onderdeel of iets anders wat betreft de fiets of fietsen uitleggen in het Spaans (en andersom van het Spaans naar Nederlands voor de Spanjaarden in Nederland/Vlaanderen). Dan is het wielerwoordenboek van Cervantes reuze handig.

Het Instituto Cervantes in Nederland heeft in PDF-vorm een speciaal geïllustreerd woordenboek gepubliceerd waarbij alles draait om de fiets en het fietsen en de Nederlandse en Spaanse talen. Het is een prettig leesbare gids geworden met veel nuttige en handige informatie wat meteen als een mini-cursus Spaans (of Nederlands) gezien kan worden.

Naast een uitleg in het Nederland en Spaans over de La Vuelta in Spanje staan in het wielerwoordenboek of ‘diccionario de ciclismo’ ook veel nuttige en handige woorden en zinnen die met de fiets en fietsen te maken hebben. Daarnaast staan er ook algemene teksten, woorden en zinnen in het wielerwoordenboek. En dat wordt allemaal begeleid door leuke en handige tekeningen en foto’s.

Het wielerwoordenboek is GRATIS te downloaden in PDF-vorm via DEZE LINK. Het ‘diccionario de ciclismo’ is ook online te bekijken via DEZE LINK (Issuu).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.