Olympische medailles TeamES in na een week Zomerspelen in Tokio

Olympische medailles TeamES in na een week Zomerspelen in Tokio
Beeld: Freepik

Olympische medailles TeamES in na een week Zomerspelen in Tokio

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje doet net zoals tijdens de voorgaande edities mee aan de 32e Olympische Zomerspelen. In totaal is Spanje met 314 atleten bestaande uit 183 mannen en 131 vrouwen naar Tokio afgereisd. Deze Zomerspelen begonnen op 23 juli en eindigen op 8 augustus. Maar hoe is de stand van zaken wat betreft de medailles na 7 dagen competitie?

Spanje heeft op het moment van schrijven (zaterdag 31 juli om 12 uur) 5 medailles verdeeld over 1 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen plakken. Spanje staat op het moment van schrijven op de 24e plaats wat betreft medailles. Tijdens de Zomerspelen in Rio de Janeiro in 2016 wist TeamES met 27 medailles naar huis te gaan, 7 gouden, 4 zilveren en 6 bronzen medailles.

De meest recente medaille voor Spanje werd tijdens de Zomerspelen 2020/2021 bijgeschreven op zaterdag 31 juli nadat de jonge Spaanse tennisspeler Pablo Carreña-Busta in drie sets (6-4, 6-7, 6-3) van de nummer een tennisspeler Novak Djokovic wist te winnen. Carreño-Busta behaalde een bronzen medaille.

Op vrijdag wist Spanje de eerste gouden medaille bij te schrijven in de discipline schietsport (trap team gemengd). Het duo Fátima Gálvez en Alberto Fernández wist met 41-40 (dus slechts één gemist schot) van het team uit San Marino te winnen en zo de eerste gouden medaille voor Spanje te winnen.

Eerder wist Maialen Chourraut in de discipline slalom K-1 voor vrouwen (kajak) een zilveren medaille te winnen. Een zilveren medaille ging ook naar Adriana Cerezo-Iglesias voor haar winst tijdens taekwondo tot 49 kilo bij de vrouwen.

In totaal heeft Spanje nu twee bronzen medailles. Een is voor tennisspeler Pablo Carreña-Busta die Djokovic van de baan speelde. De tweede bronzen medaille werd gewonnen door David Valero Serrano tijdens de discipline crosscountry voor mannen.

Ga naar de inhoud