Stichting Paard in Nood Spanje heeft hulp nodig

Oeps ... foto ontbreekt!

Stichting Paard in Nood Spanje heeft hulp nodig

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Stichting Paard in Nood Spanje is een groot begrip geworden in Spanje. Deze stichting heeft duizenden paarden gered uit zeer erbarmelijke omstandigheden. Denk aan achtergelaten paarden in dichtgetimmerde stallen, gewoon op straat, of verlaten fincas. Soms zijn er alleen nog maar kadavers over. Paarden die zo zwaar verwaarloosd of mishandeld zijn, veulens die naast hun overleden moeders staan. Dat is waar Paard in Nood Spanje voor staat en vecht. De stichting heeft echter hulp nodig.

Op dit moment telt de stichting 170 paarden waar dagelijks voor gezorgd moet worden. Zorg die deze paarden nodig hebben waarbij je moet denken aan vitamines, hooi, stro, krachtvoer, veearts en hoefsmid. Bij Paard in Nood Spanje is men van mening dat deze paarden weer paard mogen zijn, ze staan op een finca van 20 hectare inclusief stallen. Daarbij beschikt de stichting over een natuurgebied van 180 hectare.

Bij Paard in Nood Spanje worden getraumatiseerde paarden weer getraind om weer vertrouwen te krijgen in de mens. Paarden komen weer in kuddes te staan om de paardentaal weer te leren. Dat is het allermooiste en het meest dankbare van het werk van de vrijwilligers.

Paarden die zo mager en geknakt binnenkwamen om ze dan weer hun vrijheid in de kudde terug te mogen geven. Met flinke galopsprongen denderen ze behendig tussen de bomen, over de heuvels, de zon weer tegemoet. Stralende ogen, fier en statig. Zo behoort het leven van een paard te zijn. Daar draagt Paard in Nood Spanje graag haar steentje aan bij. 

Natuurlijk worden er bij geschiktheid ook paarden herplaatst. Zo kunnen we verder, en komen er weer plekken vrij. Anders zou de stichting haar mooie werk niet meer kunnen doen. Paard in Nood Spanje werkt alleen met vrijwilligers en stagiaires. Een salaris kent de stichting niet. Maar daarentegen ook geen subsidies, de stichting is volledig afhankelijk van donateurs.

Hoe komt Paard in Nood Spanje aan donateurs, via Social Media. Dat er donateurs nodig zijn, dat is duidelijk, paarden zijn enorm duur in onderhoud, wat de paardenkenner zal beamen.

Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om ons te bezoeken van 10.00 tot 18.00 is de poort elke dag geopend, handiger is om een afspraak te maken voor een rondleiding. Zie de contact pagina op de website.

Wil jij Paard in Nood Spanje die beschikt over een ANBI Status, steunen met dit helaas zo nodige werk, dat kan. Want jouw hulp is keihard nodig. Doneren kan op vele manieren zoals via Tikkie, Teaming of gewoon via een bankoverschrijving. LEES HIER meer daarover.

Namens alle paarden enorm bedankt voor u steun en liefde voor de dieren. Zij tellen toch ook mee?

Facebook Los Caballos Luna Spanje
YouTube kanaal
Instagram

Ga naar de inhoud