Jongen vindt waarschijnlijk Romeinse molensteen op het strand in Almería

Jongen vindt waarschijnlijk Romeinse molensteen op het strand in Almería
Beeld: @policiandalucia / twitter

Jongen vindt waarschijnlijk Romeinse molensteen op het strand in Almería

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Almería is een plek vol schatten die de geschiedenis van de plek vertellen. Zowel de zee als de grotten verbergen belangrijke voorwerpen die ons meer leren over de geschiedenis van deze bijzondere provincie. Een jongen heeft een archeologische molensteen gevonden op het strand Cala Higuera in het nationale park Cabo de Gata- Níjar in Almería. De steen komt waarschijnlijk uit de Romeinse periode en is naar het archeologisch museum in Almería gebracht. 

De regionale overheid van Andalusië laat weten dat de vondst werd gedaan op vrijdag 14 juli door een jongen die op het strand aan het spelen was. De autoriteiten werden ingelicht vanwege de mogelijkheid dat het om een voorwerp van cultuurhistorische waarde ging. 

Het was de familie van de jongen die de politie in Andalusië belde. Vanaf dat moment nam de politie contact op met het archeologisch museum in Almeria om het verplaatsen van de steen te kunnen organiseren. Ze gingen bovendien ook zelf ter plaatse om het voorwerp te documenteren en te inspecteren. De steen is ondertussen in het archeologisch museum waar hij bestudeerd en gecatalogiseerd zal worden. Men hoopt te ontdekken waar de steen precies vandaan komt en in welke tijd hij werd gebruikt. 

Het museum laat publiekelijk weten dat ze erg dankbaar zijn voor het werk van de jongen en zijn familie en voor hun medewerking. Daarnaast hebben ze een bezoek aan het archeologisch museum in Almería met persoonlijke begeleiding geboden aan de hele familie. 

Als we zelf ooit een archeologische vondst doen, is het belangrijk om te weten dat het in Spanje verplicht is om dit binnen 24 uur te communiceren aan de autoriteiten. Dit kan de politie of de overheid zijn. Zij zullen vervolgens actie ondernemen en de verantwoordelijkheid voor de vondst overnemen. Als hier niet aan voldaan wordt door de burger, wordt dit als een delict beschouwd en kan een boete van tussen de 100.000 euro en de 250.000 euro opgelegd worden.

Ga naar de inhoud