Fietsverhuur systeem ‘Ibizi’ geopend in Ibiza stad

Fietsverhuur systeem ‘Ibizi’ geopend in Ibiza stad
Beeld: Voorbeeldfoto / Nextbike
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

IBIZA – Sinds 29 augustus is het mogelijk om in Ibiza stad openbare fietsen te huren via het ‘Ibizi’ systeem dat gepresenteerd wordt door het transportbedrijf Sagalés en de discotheek Pacha. Op dit moment zijn er 150 fietsen te huur vanaf 2 euro per 30 minuten tot 120 euro per jaar. Er zijn volgens de website van het fietsverhuursysteem nu 7 standplaatsen waar de fietsen staan die via een smartphone app gehuurd kunnen worden.

Na lang voorbereiden is het dan eindelijk zover en zijn er openbare fietsen te huur in Ibiza stad, net zoals in andere grote Spaanse steden. Het verschil met bv. Barcelona is dat deze huurfietsen ook te huur zijn door bezoekers (turistas) van de stad en niet alleen door de inwoners (residentes). 

De fietsen worden aangeboden door het transportbedrijf Sagalés met als sponsor de Pacha discotheek terwijl de fietsen via de Nextbike smartphone app te huur zijn. Er zijn op het moment van schrijven 7 fietsstallingen waar de fietsen te huur zijn, te weten het busstation Cetis, het Pacha hotel, het Destino hotel, es Martell, de aanlegsteiger van de boten naar Formentera, de jachthaven Marina Botafoch en de es Botafoc dijk.

De bedoeling is echter dat er in Ibiza stad of Eivissa meer fietsstallingen bijkomen en dat het aantal fietsen stijgt naar 300 stuks.

Gebruik

Om de fietsen van ‘Ibizi’ te kunnen huren moet je gebruik maken van de ‘Nextbike’ smartphone app. Om te kunnen betalen heb je een VISA, Mastercard of American Express kredietkaart nodig en dien je een eenmalige betaling van 1 euro te doen om de kaart te testen. Die 1 euro kun je daarna gebruiken bij het huren van een fiets.

Er zijn in feite drie manieren om een fiets te huren met drie verschillende tarieven.

De ‘Tarifa base’ is het standaard tarief van 2 euro per 30 min. met een max. van 30 euro voor 24 uur fietshuur.

De ‘Abono mensual’ is een maandelijks abonnement van 15 euro per maand met de eerste 30 min. huur gratis en daarna 2 euro per 30 extra min. met een max. van 30 euro per 24 uur fietshuur.

De ‘Abono anual’ is een jaarlijkse bijdrage van 120 euro (60 euro voordeel t.o.v het maandtarief) met de eerste 30 min. huur gratis en daarna 2 euro per 30 extra min. met een max. van 30 euro per 24 uur fietshuur.

Het is voor elke geregistreerde gebruiker mogelijk om 4 fietsen tegelijk te huren, dat is dus makkelijk als je met meerdere personen bent. De speciale voorwaarden van de diverse betaalmogelijkheden gelden dan echter alleen voor één fiets terwijl de overige fietsen via de ‘Tarifa base’ berekend worden.

Voor meer informatie zie de website van Ibizi waar ook de links staan naar de Android app en de Apple app.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.